Ξανά για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών μιλάει ο Τσαβούσογλου

Για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών μίλησε ξανά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία μόλις εβδομάδα πριν τις τουρκικές εκλογές επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο άρθρο του Economist.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «θέλουν να έχουν την Τουρκία υπό τον έλεγχό τους γι’ αυτό κι αυτά τα πρωτοσέλιδα. Τα ίδια επιχείρησαν να κάνουν στον Όρμπαν».

Αναλυτικά ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι: «Αυτοί στο εξωτερικό θέλουν την Τουρκία να είναι αδύναμη και ανίσχυρη και όσοι θέλουν να ελέγχουν την Τουρκία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βάζουν αυτούς τους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα. Δεν μπορούν να μας έχουν υπό τον έλεγχο τους και θέλουν να φέρουν στην εξουσία την αντιπολίτευση την οποία την ελέγχουν. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και στην Ουγγαρία, απέναντι στον Όρμπαν ένωσαν 6 κόμματα με εντελώς διαφορετικές πολίτικες. Όμως ο λαός…

Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί συνέχεια. Κάνεις ένα κανονικό βήμα σου λέει γιατί το έκανες. Προκαλείται κάποια ένταση σου λέει γιατί υπάρχει ένταση. Στα ζητήματα του Αιγαίου, υπάρχει το θέμα του καθεστώς των αποστρατιωτικοποιμένων νησιών, τα νησιά και οι νησίδες όπως και ο εναέριος χώρος. Το έχω πει στην ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έχω ζητήσει ραντεβού από τον κ. Κιλιτσντάρογλου, αλλά δεν μου έδωσε ραντεβού».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος και βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, άσκησε κριτική στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εργαλειοποιεί το νέο πλοίο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: «Πρέπει να ξεχωρίσουμε το κράτος από το κόμμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κομματικό κράτος. Το πλοίο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετατράπηκε σε προεκλογικό όχημα του κυβερνώντος κόμματος! Αυτό είναι αδιανόητο! Μιλάμε για οπλικά συστήματα, για αμυντική βιομηχανία που ανήκουν στο έθνος».

Παράλληλα ο κ. Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «με ταχύτητα θα ικανοποιήσουμε τους όρους που έχει θέση η Ε.Ε για την απελευθέρωση της βίζας. Μόλις τηρήσουμε τους όρους ελπίζω και η Ε.Ε θα άρει τη βίζα».

Scroll to Top