Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βούλας η Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για σκάφη τύπου J24 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μετά από δύο χρόνια περιορισμένης ναυταθλητικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας και αφού
τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο ΝΑΟΒούλας μπήκε με το δεξί στην αγωνιστική σεζόν και διοργάνωσε, κατά κοινή ομολογία, εξαιρετικής ποιότητας αγώνες.

35 αθλητές από την κλάση J24 αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες με ισχυρούς ανέμους έως και 5μποφόρ τις δυο πρώτες ημέρες. Την τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων κυριάρχησαν η συνεχής βροχόπτωση και οι συχνές μεταβολές του ανέμου.

Το αγωνιστικό κομμάτι διεύθυνε με απόλυτη επιτυχία η κ. Ρούλα Φλουρή ως πρόεδρος της επιτροπής αγώνων. Στο πλευρό της, στο σκάφος επιτροπής, βρέθηκαν νεαροί αθλητές του ομίλου μας, ενώ το στησίμο του στίβου ανέλαβαν οι έμπειροι προπονητές μας.

Εννέα ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα.
Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒούλας είδαν κούρσες με πολλές εναλλαγές στις θέσεις, υψηλό ανταγωνισμό, ένταση, πολλά κοντινά κροσαρίσματα και αλλαγές στη κορυφή της βαθμολογίας μέχρι την τελευταία μέρα.

Την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέλαβε το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας που ταξίδεψε από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετέχει στις ιστιοδρομίες.

Την 2η θέση κέρδισε το σκάφος JMANIA.

Στην 1η θέση με δυο βαθμούς διαφορά βρέθηκε το σκάφος AURORA.

Οι αγώνες έκλεισαν σε πανηγυρικό κλίμα με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές από τα μέλη του ΔΣ του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες αθλητές και εθελοντές και απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση για περισσότερες τέτοιες διοργανώσεις.
Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ελληνικής κλάσης σκαφών J24 κ. Χρήστος Κυφίδης, απέδωσε τα εύσημα στο ΝΑΟΒούλας για μια εξαιρετική διοργάνωση και μετέφερε την επιθυμία όλων των αθλητών για περισσοτέρους τέτοιους αγώνες, με ανάλογο επίπεδο και παρόμοια φιλοξενία.