4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, «ΠΟΠΚΣ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τη συνδρομή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με θέμα «Κρήτη, Χθες-Σήμερα-Αύριο».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» Λεωφόρος Κων. Καραμανλή 18, στη Βούλα, το τριήμερο 5-6-7 Απριλίου 2019.

Όπως αναφέρει ο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του δημιουργού του αριστουργήματος Ερωτόκριτος και θα τιμηθούν ο αείμνηστος Νικόλαος Παναγιωτάκης (1933-1997), Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας με ανεκτίμητο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και ο αξέχαστος Νίκος Μαμαγκάκης (1929-2013), μουσικοσυνθέτης. Θα υπάρχουν σχετικές συνεδρίες, ομιλίες και μουσικά-φιλολογικά αφιερώματα από καταξιωμένους επιστήμονες.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου (18:00). Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει ομιλίες για τον Βιτσέντζο Κορνάρο, τον Ερωτόκριτο, τον Νικόλαο Παναγιωτάκη και τον Νίκο Μαμαγκάκη από τον Στέφανο Κακλαμάνη, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αθανάσιο Μαρκόπουλο, ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιάννη Κιαγιαδάκη, διευθυντή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό-φιλολογικό αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο, το Νικόλαο Παναγιωτάκη και το Νίκο Μαμαγκάκη με την επιμέλεια του Ιωάννη Θεμ. Τσουχλαράκη, πολιτισμολόγου και συγγραφέα.

Αναλυτικά οι εργασίες του συνεδρίου: Παρασκευή 5 Απριλίου (18:00-22:00), Σάββατο 6 Απριλίου (10:00-21:00), Κυριακή 7 Απριλίου (10:00-15:00).

Scroll to Top