Άγριο φονικό στη Μόρια: 15χρονος Αφγανός σκότωσε με μαχαίρι συνομήλικο ομοεθνή του!

Σε κατάσταση αμόκ, ο ανήλικος ασυνόδευτος πρόσφυγας επιτέθηκε σε συνομήλικους ομοεθνείς του, σκοτώνοντας με μαχαίρι έναν εξ αυτών, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμη έναν και ελαφρύτερα έναν τρίτο

Άγριο φονικό τα μεσάνυχτα στη Μονάδα Φιλοξενίας Ανηλίκων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Δεκαπεντάχρονος ασυνόδευτος πρόσφυγας αφγανικής καταγωγής, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε σε συνομηλίκους ομοεθνείς του, σκοτώνοντας με μαχαίρι έναν εξ αυτών, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμη έναν και ελαφρύτερα έναν τρίτο.

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στο χώρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε υποδομές για 160 άτομα διαμένουν αυτή τη στιγμή πάνω από 600 ανήλικοι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Notianea.gr με παράγοντες του νησιού τόνιζαν πως το πρόβλημα με τους μετανάστες και πρόσφυγες έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτο αφού κάθε μέρα υπάρχουν νέες αφίξεις.

Οι δομές του νησιού έχουν γεμίσει ασφυκτικά και αναμένουν από την νέα κυβέρνηση να μειώσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενεί το νησί γιατί οι δομές αυτές είναι ήδη γεμάτες. Χαρακτηριστικά μας ανέφεραν: Η Μόρια πλέον  φιλοξενεί 9.300 άτομα δηλαδή όσα και πριν τη συμφωνία με την Τουρκία το 2016. Συνολικά στο νησί υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι (ΚΥΤ, Καρά Τεπέ, ΠΙΚΠΑ, διαμερίσματα) από τους οποίους οι 4.000 θα μπορούσαν να φύγουν από το νησί αφού πρόκειται για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με τις οικογένειες τους.  Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άμεση προοπτική αποσυμφόρησης του νησιού.

Με βάση τις πληροφορίες η επόμενη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και αφορά μόλις 139 άτιμα που θα μοιραστούν σε 12 δομές!  Δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό…

“Να συνεισφέρουν και άλλα νησιά τονίζουν οι κάτοικοι του νησιού δεν μπορεί εμείς και η Χίος να έχουμε μετανάστες και πρόσφυγες και όλοι οι άλλοι να είναι “καθαροί” μας επεσήμαναν.

Μάλιστα μας τόνισαν πως τα περιστατικά παραβατικότητας με τους μετανάστες και πρόσφυγες είναι καθημερινά και η αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να τα περιορίσει.

Σ.Μ 

Scroll to Top