Αίγυπτος: Μεγάλη φωτιά σε εκκλησία – Νεκρά αδέλφια τριών και πέντε ετών

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν όσοι βρίσκονταν στην κοπτική ορθόδοξη εκκλησία κατά τη διάρκεια των πρωινών λειτουργιών στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Ο χώρος γέμισε γρήγορα με πυκνό μαύρο καπνό με τραγικό απολογισμό 41 νεκρούς πιστούς, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 10 παιδιά. Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Αρκετοί παγιδευμένοι πήδηξαν από τους επάνω ορόφους της εκκλησίας του Μάρτυρα Αμπού Σεφέιν για να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τις έντονες φλόγες, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. «Ασφυξία, ασφυξία, όλοι είναι νεκροί», είπε ένας ταραγμένος μάρτυρας.

Η αιτία της πυρκαγιάς στην εκκλησία στην εργατική γειτονιά Imbaba δεν έγινε αμέσως γνωστή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η αρχική έρευνα έδειξε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Πλάνα από το σημείο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειξαν καμένα έπιπλα, μεταξύ των οποίων ξύλινα τραπέζια και καρέκλες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά και να μεταφέρουν τα θύματα σε ασθενοφόρα. Οικογένειες που έκλαιγαν περίμεναν έξω για να μάθουν πληροφορίες για συγγενείς που βρίσκονταν ακόμα μέσα στην εκκλησία ή είχαν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Μάρτυρες είπαν ότι υπήρχαν πολλά παιδιά μέσα στο τετραώροφο κτίριο όταν ξέσπασε η φωτιά.

«Υπάρχουν παιδιά, δεν ξέραμε που να τα πάμε», είπε ο Αμπού Μπισόι. «Και δεν ξέρουμε ποιανού ο γιος είναι αυτός ή ποιανού η κόρη. Είναι δυνατόν;».

Scroll to Top