Ώρα μηδέν για τον ανασχηματισμό. Ποιοι μένουν στο κυβερνητικό σχήμα και ποιο θα είναι το νέο αίμα.


Στις 12.00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, χαρακτηρίζεται «λειτουργικός», αφού περιλαμβάνει μεν αποχωρήσεις και μετακινήσεις υπουργών, αλλά όχι σε εύρος που θα μπορούσαν να δικαιολογούν την έννοια του σαρωτικού ή δομικού ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν σε λίγη ώρα οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η απομάκρυνση του Γιάννη Βρούτση από την κυβέρνηση είναι προδιαγεγραμμένοι εδώ και πολύ καιρό καθώς πληρώνει την ιστορία του «σκοιλ ελικικου» και όχι μόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατο υπουργικό αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στέλνοντας έτσι μήνυμα στον υπουργό του ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά γι αυτόν.

Ο Χάρης Θεοχάρης γλύτωσε την έξοδο του από την κυβέρνηση το καλοκαίρι ελεώ τουρισμού αλλά τώρα εκτος εκπλήξεως δεν φαίνεται να την αποφεύγει.

Στο πόστο του κ. Θεοδωρικάκου όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα μετακινηθεί ο μέχρι σήμερα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και αντιστοίχως, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο μέχρι σήμερα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Μία σημαντική έκπληξη, αν επιβεβαιωθεί, είναι ότι στη θέση του κ. Βρούτση στο υπουργειο Εργασίας, θα μετακινηθεί ο νυν υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Αντιστοίχως, στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι πληροφορίες λένε ότι θα μετακινηθεί αναβαθμιζόμενος ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και θα τον ακολουθήσει η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου που μετακινείται από το υπουργείο Εργασίας.