Μια νέα εξέλιξη ανατρέπει τα δεδομένα στη διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του Mega και κυρίως της εκποίησης αυτού, που ενδιαφέρει όλα τα κανάλια, την ταινιοθήκη του άλλοτε κραταιού Μεγάλου καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Καρούτζου στο bankingnews.gr, η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Mega από την Grant Thornton που θα γίνει με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών και το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου 2019, με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου- αναμένεται να εκπλήξει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταινιοθήκη δεν θα πουληθεί ξεχωριστά από το αρχείο ειδήσεων και το σήμα αλλά θα εκποιηθούν ενιαία.

Και αυτό διότι εκτίμηση των τραπεζών και του ειδικού διαχειριστή είναι ότι το ενιαίο της πώλησης έχει αυξημένες πιθανότητες να εξασφαλίσει υψηλότερο τίμημα. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς καθώς υπάρχουν τα λεγόμενα παλαιά και νέα κανάλια.

Τα παλαιά κανάλια ενδιαφέρονται κυρίως για την ταινιοθήκη όπως και τα νέα αλλά όχι για το αρχείο ειδήσεων καθώς διαθέτουν δικό τους. Έτσι τα νέα κανάλια θα ανεβάσουν συνολικά το τίμημα ενώ τα παλαιά είναι αμφίβολο αν θα πληρώσουν παραπάνω για κάτι που ήδη διαθέτουν, όπως είναι το αρχείο των ειδήσεων, ή κάτι που δεν το χρειάζονται όπως είναι το σήμα του σταθμού.

Όμως τα δύο νέα κανάλια, το One του Βαγγέλη Μαρινάκη και το Open του Ιβάν Σαββίδη έχουν ανάγκη το αρχείο ειδήσεων, εκτός της ταινιοθήκης, ενώ το σήμα του Mega δεν πρέπει να θεωρείται ότι αφήνει αδιάφορους τους υπευθύνους του One.

Οι εργαζόμενοι

Ωστόσο παρά την προετοιμασία που φαίνεται να έχει γίνεται για τη διαδικασία του πλειστηριασμού δεν φαίνεται τα πράγματα είναι απλά με το σκέλος των εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Καρούτζο και το bankingnews.gr η Grant Thornton χρησιμοποιεί για τις «ανάγκες της εκκαθάρισης» περί τους τριάντα εργαζόμενους, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται η ιστοσελίδα της εταιρίας η οποία εμφανίζεται να εκπέμπει πρόγραμμα το οποίο για την ακρίβεια είναι προβολές σήριαλς από την ταινιοθήκη του Mega.

Επίσης λειτουργούν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας τα οποία μάλιστα διαφημίζουν την προβολή σήριαλς και το πρόγραμμα του σταθμού. Επιπλέον είναι άγνωστο τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πλην των τριάντα του τηλεοπτικού σταθμού καθώς και οι περισσότερες επισχέσεις εργασίας έχουν λήξει αλλά και δεν έχουν απολυθεί από την επιχείρηση.

Έτσι εγείρονται ζήτημα για το τι ακριβώς συμβαίνει με το προσωπικό το οποίο εύλογα έχει αξιώσεις αποζημιώσεων ακόμα και να υποτεθεί ότι έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις σιωπηρώς.

Τραπεζικοί κύκλοι πάντως έχουν επισημάνει ότι η αποζημίωση των εργαζομένων θα γίνει από το εκπλειστηρίασμα όπως προβλέπει η νομοθεσία και ότι ο ειδικός εκκαθαριστής είναι υπόχρεος μόνο για τους εργαζόμενους που θα απασχολήσει κατά το διάστημα της ειδικής εκκαθάρισης τόσο στο σκέλος των οφειλόμενων μισθών όσο και των αποζημιώσεων.
.
Από την άλλη πλευρά πάντως θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές από πλευράς εργαζομένων όπως συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ όπου η διαδικασία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί παρά το γεγονός ότι η πώληση της εταιρίας ολοκληρώθηκε από το καλοκαίρι του 2017.