Την εκτίμηση πως τα έργα στην Μαρίνα Αλίμου θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έκανε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης κατά την διάρκεια του σημερινού πρώτου δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρώην δημάρχου και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Άλιμος – Εδώ ζούμε» κ. Θάνου Ορφανού που ζητούσε ενημέρωση για το θέμα.

«Το θέμα με την Μαρίνα του Αλίμου προχωράει θετικά για τον δήμο μας αφού μένουν λεπτομέρειες για να επισημοποιηθεί η σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» που είναι η ανάδοχος για το σημαντικό αυτό έργο» επισήμανε ο δήμαρχος Αλίμου.

Ο κ. Κονδύλης εκτίμησε παράλληλα  πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα έχουν μπει οι μπουλντόζες και θα ξεκινήσει αυτό το σημαντικό έργο για τον Δήμο Αλίμου. 

Θυμίζουμε πως η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πλειοδότησε στη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της οποίας παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών.

Το τίμημα διαμορφώθηκε στα 57,5 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των συμβούλων της διαδικασίας, με την αποτίμηση για την παραχώρηση του asset να τοποθετείται στα επίπεδα των 55 εκατ. ευρώ.

Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις επικράτησε των Aviareps Hellas (στον όμιλο ανήκουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Hellas και Skyserv καθώς και η αεροπορική εταιρεία Sky Express) και Lamda Dogus που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές και είχαν κληθεί να βελτιώσουν τις προτάσεις τους μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχήμα της Lamda Dogus δεν συμμετείχε στο e-auction.

Η ανάληψη της διαχείρισης της Μαρίνας Αλίμου από την θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμπληρώνει ιδανικά το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του ομίλου καθώς εντάσσεται και ένας τουριστικός λιμένα σε αυτό. Στο πλάνο του ομίλου είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης των 50 εκατ. ευρώ για την πλήρη αναμόρφωση και ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου.