Ανήλικοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη Βάρκιζα

Ανήλικοι παραλίγο εμπρηστές προσπάθησαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση του παραλιακού μετώπου της Βάρκιζας και μάλιστα για πλάκα…, όπως ισχυρίστηκαν στον γνωστό youtuber μάγειρα Αντώνη Κούκεν, που τους έπιασε επ’ αυτοφώρω.

Το σκηνικό κατέγραψε με την κάμερα του ο youtuber , ο οποίος στην θέα της πρώτης φλόγας παρενέβη με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς στην περιοχή έπνεαν, όπως φαίνεται και στα βίντεο ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι νεαροί 14χρονοι επιχείρησαν αρκετές φορές μέχρι να ανάψουν την φωτιά, καθώς από τον αέρα τα σπίρτα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, έσβηναν το ένα μετά το άλλο.

Άγνωστο τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή:

«Το συμβάν έγινε την Δευτέρα που άνοιξαν τα σχολεία 11 Σεπτέμβρη όταν τα δυο αυτά “καλόπαιδα” προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη Βάρκιζα» αναφέρει και προσθέτει:

«Εξαιτίας της δουλειάς μου και των βίντεο που αναρτώ συνεχώς στο κανάλι μου στο youtube έχω πάντα μια κάμερα μαζί μου. Έτσι και την ημέρα εκείνη βρέθηκα στην περιοχή. Τραβούσα πλάνα από ψηλά την θάλασσα όταν ξαφνικά άρχισε να μου μυρίζει κάτι καμένο. Όπως γύρισα προς τα κάτω την κάμερα είδα τον έναν ανήλικο να έχει σκύψει και κάτι να προσπαθεί να κάνει σε κάτι ξεραμένα κλαδιά και πευκοβελόνες. Έτσι άρχισα να τραβάω ώστε με το zoom να δω τι κάνει. Όπως κατάλαβα οι προσπάθειες του αυτές δεν είχαν επιτυχία καθώς φυσούσε και έσβηναν τα σπίρτα που είχε. Δυστυχώς όμως η ζημιά δεν άργησε να γίνει καθώς από τις πολλές προσπάθειες τελικά πήραν φωτιά τα πρώτα ξεραμένα. Μόλις είδα τις φλόγες στην κάμερα τρελάθηκα και άρχισα να κατεβαίνω γρήγορα τα σκαλιά που έφταναν ως εκεί. Εκείνα προσπάθησαν να φύγουν γρήγορα όμως τα πρόλαβα».

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο μάγειρας έσβησε την φωτιά και έπιασε τους δυο ανήλικους, οι οποίοι σε ερώτηση του γιατί το έκαναν του ανέφεραν πως ήταν μια πλάκα: «Στο βίντεο έχω αλλοιώσει τις φωνές των παιδιών γιατί μιλάμε για ανήλικους αλλά στην απάντηση πως το έκαναν για πλάκα δεν ήξερα πως ν αντιδράσω. Σκέφτηκα να καλέσω την αστυνομία γιατί ότι έκαναν τώρα μπορεί να το επαναλάβουν και στο μέλλον όμως δεν το έκανα: “Αρκετός κόσμος που έχει δει το βίντεο στο κανάλι μου, μου έχει επιτεθεί γιατί τους άφησα φύγουν. Όμως αισθάνθηκα πως ήταν καλύτερα να τους μιλήσω ως μεγαλύτερος ώστε να καταλάβουν το κακό που πήγαιναν να κάνουν. Βέβαια όλοι μου λένε πως θα ξαναβάλουν φωτιά όμως εγώ πίστεψα την υπόσχεση που μου έδωσαν πως δεν θα το ξανακάνουν. Σκέφτηκα τις συνέπειες για τα παιδιά και τους γονείς τους που δεν είχαν καμία ιδέα. Εύχομαι να μην έχω πέσει έξω».

Scroll to Top