Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Πειραιώς

Την ευθύνη για την τη βόμβα που τοποθετήθηκε σε νυχτερινό κέντρο στην Πειραιώς ανέλαβε μια αναρχική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)» και προειδοποιούν ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία του AirBnB, αλλά και τους τουρίστες που επιλέγουν κατοικίες διαμονής μέσω της πλατφόρμας.

Με ανάρτηση τους σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα οι αναρχικοί αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στις 2 τα ξημερώματα «μέσω τηλεφώνου»» υποστηρίζοντας ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο γιατί εκεί « λάμβανε χώρα μια τεράστια μπίζνα τράφικινγκ γυναικών από τα βαλκάνια προς την Ελλάδα και τούμπαλιν».

Επίσης στέλνουν το μήνυμα προς «το ελληνικό κράτος ότι έχουμε την ικανότητα να διεισδύσουμε και να χτυπήσουμε στόχους όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα μέρη της Αθήνας».

Το κείμενο με την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες, καθώς οι δράστες τοποθέτησαν στην είσοδο του κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς, τουλάχιστον πέντε κιλά δυναμίτιδας, την οποία πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι.

Στο κείμενο, τέλος, αναφέρουν ότι ο ήχος της βόμβας «αποτελεί ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα προς ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία του AIRBNB και καταλήγει: «Tουρίστες του AIRBNB, Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ».

Scroll to Top