«-Την Κυριακή 30-10-2022, από το απόγευμα, το Skipper’s θ’ ανοίξει την αγκαλιά του και τα μπαρ του για να προσφέρει ένα τελευταίο ποτό, εκεί στην άκρη του μόλου, για όλους τους φίλους με τους οποίους πρωτοσυναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα 35 χρόνια, προκειμενου να τους  ευχαριστήσει για το ωραίο ταξίδι και να τους αποχαιρετήσει.

Πριν από λίγες μέρες το διαδίκτυο (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μαζικής Ενημέρωσης «πήρε φωτιά» στην είδηση ότι το θρυλικό μπαρ Skipper’s κλείνει οριστικά τις πόρτες του μετά από 35 χρόνια λειτουργίας. Μάλιστα ως λόγος του λουκέτου προβλήθηκε ότι το συγκεκριμένο μπαρ δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια ανάπλασης της Νέας Μαρίνας Αλίμου.

Η είδηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε θλίψη στους χιλιάδες θαμώνες του καθώς σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες η Αθήνα θα χάσει ένα σημαντικό τοπόσημο της.
Πολλοί ήταν αυτοί που αναπόλησαν τους έρωτες τους (αυτούς που χάθηκαν ή κατέληξαν σε γάμο), γιατί το Skipper’s –εκτός των άλλων– υπήρξε πάντα το αγαπημένο στέκι των ρομαντικών και των ερωτευμένων. Άλλοι πάλι σχολιαστές απαίτησαν να κηρυχθεί διατηρητέο.

Skippers_1
Το Skipper’s με ναυτικα σηματα

Λένε πως οτιδήποτε αγαπάμε και το χάνουμε αποτελεί ένα μικρό θάνατο. Όπως λέει ένας παλιός θαμώνας του skipper’s, «Δεν ξέρω πως ακούγεται, αλλά ακόμα θυμάμαι την συγκίνηση που ένιωσα όταν είχα επισκεφτεί το Αεροδρόμιο του Ελληνικού λίγες μέρες πριν σταματήσει να λειτουργεί για πάντα. Την ίδια συγκινησιακή φόρτιση ένιωσα και με το άκουσμα της είδησης ότι κλείνει το Skipper’s, ίσως επειδή κι αυτό αποτελούσε μια αντίστοιχη πλατφόρμα νοερής …απογείωσης καθώς η προβλήτα με τα τραπεζάκια δίπλα στο πειρατικό πλοίο, σ’ έκανε να νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σε χώρο αναμονής προς αναχώρησης για υπέροχα μακρινά ταξίδια».

Όπως μας πληροφορεί ο Γιάννης Μελίτας, από την ημέρα που η είδηση βγήκε στον αέρα, διεξάγεται ένα ιδιότυπο λαϊκό προσκύνημα: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι το επισκέπτονται καθημερινά για να εκφράσουν την συγκίνησή τους ή την αγανάκτησή τους ενώ πολλές είναι και οι ζητήσεις από παρέες για ένα τελευταίο πάρτι, κάτι σαν ύστατο αποχαιρετισμό σε έναν αγαπημένο κομμάτι της ζωής τους που σε λίγο θα πάψει να υπάρχει.

Όλα αυτά τα χρόνια το Skipper’s δέχτηκε στρατιές θαμώνων, αποτέλεσε σημείο αναφοράς της πόλης και συνένωσε πολλές γενιές και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με τον πιο φυσικό, ανεπιτήδευτο και πολιτισμένο τρόπο.
Αυτό το τελευταίο θεωρούν οι ιδιοκτήτες του ότι αποτελεί την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του το εμβληματικό Bar με την ολοκλήρωση του  35ετους κύκλου της λειτουργίας του.

Και εμείς ευχόμαστε καλή αντάμωση μετά την ανάπλαση της Νέας Μαρίνας Αλίμου, καθώς, όχι απλώς συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπλασης, αλλά Μαρίνα Αλίμου χωρίς Skipper’s δεν νοείται.