Αποκλείουν από τα νέα προγράμματα εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ

Δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ όσοι έχουν ήδη εργαστεί σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Αυτό καταγγέλλει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ που συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με την γενική γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, η οποία ήταν αρνητική σε όλα και για να τους καθησυχάσει τους είπε ότι ίσως, μελετάται ακόμη, μία δίμηνη παράταση.

Οι 30.000 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή εργασία όπως τονίζουν καλύπτουν καθημερινές ανάγκες στους ΟΤΑ. “Θα μας απολύσουν, ενώ γνωρίζουν – κυβέρνηση και Δήμαρχοι – ότι οι υπηρεσίες των δήμων θα μείνουν χωρίς εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσλάβει νέους ανέργους, σε νέα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά προγράμματα”, υπογραμμίζουν.

Όπως καταγγέλλουν” μας ανακυκλώνουν για να προβάλουν επικοινωνιακά την εικονική πτώση της ανεργίας και επιβάλλουν ένα εργασιακό μοντέλο ευέλικτης φτηνής και εκ περιτροπής εργασίας. Οι Δήμαρχοι βολεύονται με αυτή την κατάσταση, αφού δεν τους στοιχίζουμε ούτε ένα ευρώ. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα και ζητούσαν την παράταση των προγραμμάτων για τους καλοκαιρινούς μήνες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων λόγω και των εκλογών”.

Βαφτίζουν τους εργαζόμενους ωφελούμενους

Όπως επισημαίνουν” βαφτίζοντας τους εργαζόμενους δήθεν ωφελουμένους των προγραμμάτων. Έχουν ως στόχο την παραπέρα ελαστική και φτηνή εργασία στο δημόσιο τομέα, καταπατώντας όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες. Δεν εφαρμόζεται ή κλαδική σύμβαση, δεν καταβάλλεται ανθυγιεινό επίδομα σε εργαζόμενους όπως στην καθαριότητα των Δήμων, δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία, ειδικότητα κ.λπ.”.

Scroll to Top