Ξεκάθαρη θέση πήρε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, Φαράζ Αλ Μαχτάουι αναφορικά με την παράνομη συμφωνία της Τουρκίας και της κυβέρνησης Σαράτζ.

Μιλώντας στον Alpha τόνισε πως εάν εμφανιστούν τουρκικά ερευνητικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης, έχει εντολή να τα βυθίσει. «Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη πρόσθεσε πως ο στρατηγος Χαφτάρ θα αντιδράσει στην συμφωνία και εξαπέλυσε πυρά κατά της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και του «πρωθυπουργού» Σαράτζ.

«Αυτή τη συμφωνία την έγραψαν οι Τούρκοι και ο Σαράτζ την υπέγραψε. Τα έγραψαν οι Τούρκοι όπως ήθελαν αυτοί. Είναι πάρα πολύ κακή η συμφωνία. (…) Αυτή η συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σαράτζ είναι λάθος και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Ο Σαράτζ είναι Τούρκος, δεν είναι Λίβυος. Ο παππούς του είναι από την Τουρκία γι’ αυτό δεν είχε καμία αντίρρηση σε αυτή τη συμφωνία» συμπλήρωσε ο Φαράζ Αλ Μαχτάουι.

Στο μεταξύ προχθές, σε ανάρτησή του στο Facebook και μάλιστα στα ελληνικά δήλωσε ότι οι λιβυκές δυνάμεις θα απελευθερώσουν την Τρίπολη και θα καταστρέψουν το τουρκικό όνειρο.