Αυτός είναι ο ψευτογιατρός – Εμπειρικός βοτανολόγος δήλωσε στον ανακριτή

Στη δημοσιότητα έδωσε τη Δευτέρα ο Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του 47χρονου γιατρού – «μαϊμού», ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως «διακεκριμένος γιατρός» σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο.

O 47χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Δευτέρας, κατηγορούμενος για τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου θα δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας, ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για αξιόποινες πράξεις.

Οι 20 νέες καταγγελίες, τα υπέρογκα ποσά και το σύστημα «φαντομάς»
Την ίδια στιγμή, πάνω από 20 νέες καταγγελίες για τον γιατρό – μαϊμού, που με μαντζούνια έταζε σε ασθενείς ότι θα τους γιατρέψει ακόμη και από τον καρκίνο, έχει στη διάθεση της η Ασφάλεια Αττικής.

Τις τελευταίες 48 ώρες, άτομα από όλη την Ελλάδα επικοινωνούν με τους αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και αναφέρουν την προσωπική τους περιπέτεια με τον δήθεν «αναγνωρισμένο» γιατρό από ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία, ο οποίος τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν και να πάρουν τα «φάρμακα» που ο ίδιος παρασκεύαζε για να γίνουν, όπως τους έλεγε, εντελώς καλά.

Ήδη, στα αστυνομικά τμήματα της επαρχίας έχει σταλεί η ειδική φόρμα με ερωτήσεις για την υπόθεση και οι καταγγέλλοντες θα κληθούν να απαντήσουν για να ληφθεί με αυτό τον τρόπο και επίσημη κατάθεση.

Οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή την καταγγελία γυναίκας από το Βόλο, που υποστηρίζει ότι έδωσε 30.000 ευρώ στο 47χρόνο ενώ εξετάζεται και άλλη μια περίπτωση με 20.000 ευρώ.

Τα μπουκαλάκια που βρέθηκαν στην πολυτελέστατη βίλα του στο Λαγονήσι περιείχαν έλαια από κάνναβη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο γιατρός – «μαϊμού» ευθύνεται για το θάνατο δυο παιδιών και ενός ηλικιωμένου ενώ το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γονείς των παιδιών υπέβαλλαν μήνυση σε βάρος του κατηγορώντας τον για το θάνατο τους.

Το περίεργο πάντως για τους αστυνομικούς είναι και το που μπορεί να κρύβει χρήματα, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνες δεν βρέθηκαν χρηματικά ποσά στο σπίτι ούτε όμως και επιταγές παρά το γεγονός ότι ζητούσε από τα θύματα του να πληρώνεται σε επιταγές τις οποίες ποτέ δεν έσπαγε στην τράπεζα αλλά πλήρωνε με αυτές απευθείας όλες του τις υποχρεώσεις.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι είχε μετατρέψει τον εαυτό του σε «φαντομά», καθώς δεν εμφανιζόταν σε κανένα δημόσιο φορέα ενώ είχε να υποβάλλει φορολογική δήλωση από το 2012.

Scroll to Top