Τα επόμενα 24ώρα θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη Μύκονο – Από 26/7 σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις τουρισμού για την τήρηση των μέτρων στις περιοχές που προβληματίζουν.

Στην ενημέρωση της 22ής Ιουλίου για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ – ένα self test και ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και συχνότερα στη χώρα μας, και αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Τα επόμενα 24ώρα θα αποφασιστεί εάν θα αρθούν τα μέτρα του μίνι lockdown στη Μύκονο
Όσον αφορά την κατάσταση στη Μύκονο, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί εάν θα παραταθούν ή όχι. Δήλωσε επίσης, πως τα δεδομένα δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, μα μερική σταθεροποίηση, με μικρή τάση μείωσης. Όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί, και τα νέα κρούσματα σχετίζονται με τα υπάρχοντα. Τα μέτρα, υπογράμμισε, ανέκοψαν τη διασπορά του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε επίσης σαρωτικούς ελέγχους από τη Δευτέρα στη Μύκονο και σε άλλες περιοχές που προβληματίζουν επιδημιολογικά.