Μια δυναμική νέα γυναίκα κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά. Πρόκειται για την Χριστίνα Τσιλιγκίρη   που όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού γνωρίζουν αφού από το 2014 είναι γενική γραμματέας στην εταιρία  Ο.Σ.Φ.Π. 

Πρόσφατα σε συνέντευξή της στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Ο Ολυμπιακός είναι κομμάτι της ζωής μου. Σίγουρα, ο τρόπος δουλειάς και η φιλοσοφία του συλλόγου θα με βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Όμως έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας στον Ερασιτέχνη, ξεκινά νέα αγωνιστική χρονιά και έχω κι εγώ να δώσω πολλά και στο σύλλογο για αρκετά χρόνια ακόμα», επεσήμανε αρχικά, για να συνεχίσει: «Είναι ντροπή που το Κλειστό της Άρσης Βαρών στην Νίκαια ή το Κολυμβητήριο του Περάματος μαραζώνουν, την ώρα που θα μπορούσαν να φιλοξενούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να στηρίζουν την ανάπτυξη στις περιοχές αυτές.

Σε ό,τι αφορά το Κλειστό Κολυμβητήριο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δεσμευθεί πως θα υλοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, είναι κορυφαία προτεραιότητα. Είμαστε σε κορυφαίο επίπεδο στην υδατοσφαίριση και είναι ντροπή και μόνο οι σημερινές συνθήκες. Οι ξένοι απορούν πώς δημιουργούνται πρωταθλητές σε αυτές τις συνθήκες».

Η αγάπη της για τον Ερασιτέχνη δεν σβήνει και φυσικά, όπως επισημαίνει, θα συνεχίσει να υπηρετεί τον Σύλλογο! «Όπως είπα και παραπάνω, έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας και η δουλειά μου στον Ερασιτέχνη είναι ανεξάρτητη από την υποψηφιότητά μου. Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά σύντομα και εγώ έχω να δώσω πολλά και το σύλλογο, για αρκετά χρόνια ακόμα. Θα συνεχίσω να υπηρετώ κανονικά τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».

Κατέληξε, δε, μιλώντας και για την πολιτική εν γένει, αλλά και την ευθύνη που έρχεται με την προσπάθειά της αυτή: «Ο κόσμος αποστρέφεται τους πολιτικούς. Έχω πει ότι μπήκα στην πολιτική για να λέω αλήθειες, ας μην κρυβόμαστε λοιπόν. Περάσαμε μια καταστροφική δεκαετία, διότι ζούσαμε για πολλά χρόνια σε μια χώρα χτισμένη πάνω σε ψέματα. Αρκετοί πολιτικοί τα πουλούσαν και ένα μεγάλο κομμάτι τα αγόραζε. Και κάπως έτσι χρεοκοπήσαμε. Φτάσαμε στο ναδίρ, όμως τώρα έχουμε την ευθύνη να χτίσουμε μια χώρα σε σοβαρά θεμέλια. Ελπίζω και η κοινωνία μας να ωρίμασε. Όχι, λοιπόν, δε με φοβίζει. Ποτέ δε με φόβισε η ευθύνη».

Σε δηλώσεις της στο in.gr η κ. Τσιλιγκίρη είχε παρουσιάσει τον εαυτό της, και τον σκοπό της υποψηφιότητάς της λέγοντας:

«Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά, μετά από παραίνεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί για μένα τιμή, και μεγαλώνει το αίσθημα ευθύνης για προσφορά στον τόπο.

Η ιστορία γράφεται από τη συμμετοχή, ιδίως όταν τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Τώρα είναι η ώρα της δική μας γενιάς. Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε εντελώς ρότα. Ο Κυριακός Μητσοτάκης είναι ο μόνος πολιτικός, που αυτή την ώρα μπορεί να δώσει στην Ελλάδα την ώθηση που απαιτείται. Για να τα αλλάξουμε όλα. Είναι η τελευταία ευκαιρία, ώστε η χώρα να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Είμαι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, του τμήματος λογιστικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, έχω μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην “Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & επιχειρήσεων”, μεταπτυχιακό στο Derby University με τίτλο «Hospitality and Tourist Management”, ενώ παράλληλα είμαι υποψήφια Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι μέσα από διάφορα πόστα, με την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού καθώς και τη δημιουργία βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα έχω δραστηριοποιηθεί ενεργά στην προσέλκυση τουριστών μέσα από αθλητικά γεγονότα και δράσεις.

Είμαι Διευθύντρια στον τομέα Αθλητισμού και ΑμΕΑ της UNESCO Πειραιώς και Νήσων ενώ από το 2011 είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και από το 2014 υπηρετώ το σύλλογο, από τη θέση της γενικής γραμματέως.

Στο πλαίσιο της δουλειάς μου, συμμετέχω σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της δια βίου μάθησης

Έχοντας την εμπειρία από την επαφή μου με την πραγματική κοινωνία, αλλά και την τριβή με τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε ξεχασμένες από την κεντρική εξουσία περιοχές όπως το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, ο Κορυδαλλός, η Νίκαια, ο Ρέντης, το Πέραμα και η Σαλαμίνα, θεωρώ πώς είναι υποχρέωσή μου να συστρατευτώ στην προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ για την ανάταξη της οικονομίας και για να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα.

Διεκδικώ με την εμπιστοσύνη των πολιτών, να παλέψω πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για περισσότερες και βιώσιμες θέσεις εργασίας για όλους».

Γνωρίζοντας το μεράκι της για τους πολίτες της Β’ Πειραιά θεωρούμε πως η Χριστίνα είναι από τις  υποψηφιότητες που σε καμία περίπτωση δεν θα προδώσουν όσους την εμπιστευθούν για να γίνει η δική τους ΦΩΝΗ μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Σ.Μ