Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.


Μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ζήτησε την επόμενη μέρα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 τη διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την οδική ασφάλεια στην περιοχή και τη λήψη απόφασης ώστε να κοινοποιηθεί άμεσα στους αρμόδιους φορείς και στην Περιφέρεια Αττικής για την αποτροπή κι άλλων δυστυχημάτων που έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές κατά το παρελθόν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Στάθης Ψυρρόπουλος τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 έστειλε επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών κο Σταϊκούρα, την Υφυπουργό Μεταφορών κα Αλεξοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα κο Ξιφαρά.
Ακολουθεί η επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου

Ηλιούπολη, 27/11/2023

Προς:
Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Σταϊκούρα
Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Μεταφορών κα Αλεξοπούλου
Γενικό Γραμματέα κ. Ξιφαρά

Θέμα: Επείγον ζήτημα για την ασφάλεια των πολιτών του Δήμου Ηλιούπολης
Αγαπητέ κε Υπουργέ,
Αγαπητή κα Υφυπουργέ,
Αγαπητέ κε Γενικέ Γραμματέα,
Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας ενημερώσω για ένα επείγον ζήτημα στην Ηλιούπολη Αττικής και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Πεντάρη.

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν λάβει χώρα τρία σοβαρά τροχαία με θύματα διερχόμενους οδηγούς από την Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, όπου ο οδηγός αγνοεί εύκολα τον κόκκινο σηματοδότη που αφορά στην ευθεία πορεία προς την πλατεία, γιατί όταν είναι κάποιος οδηγός κινούμενος στο δεξί μέρος του οδοστρώματος μπορεί να συγκρουστεί με κατερχόμενο ΙΧ από την οδό Πεντάρη, αφού ο οδηγός βλέπει το φανάρι που βρίσκεται δεξιά και όχι το φανάρι που είναι κόκκινο και βρίσκεται αριστερά.
Για τους Ηλιουπολίτες η δεξιά λωρίδα του ρεύματος της Ηρώων Πολυτεχνείου προς την κεντρική πλατεία είναι αποκλειστικά για δεξιά στροφή προς την οδό Πεντάρη, ωστόσο για τους οδηγούς που δεν γνωρίζουν την περιοχή η σήμανση δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και γι’ αυτό αγνοείται καθημερινά από εκατοντάδες οδηγούς που διασχίζουν το τόσο πολυσύχναστο σημείο στο οποίο παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας.
Σας ενημερώνω ότι έχουν γίνει δεκάδες ατυχήματα, ενώ έχουν αποτραπεί τελευταία στιγμή εκατοντάδες. Οι δημότες της Ηλιούπολης χαρακτηρίζουν δικαιολογημένα ως καρμανιόλα το εν λόγω σημείο, ενώ δημιουργείται πλήγμα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της πόλης που παραμονεύουν για να μη γίνει ατύχημα και να προστατεύσουν τους πελάτες τους για να μην εμπλακούν σε ατύχημα. Ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής, οικογένειες με νέα παιδιά ο κίνδυνος είναι καθημερινός, πόσο μάλλον όταν έφηβοι
ασυνόδευτοι περνούν από το εν λόγω σημείο.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα είστε αρωγός για να εξασφαλιστεί η χαμένη οδική ασφάλεια και η προσβασιμότητα στην περιοχή.
Προτείνουμε ως μελλοντική διοίκηση της πόλης και μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους τοποθέτηση ειδικής αναβοσβηνόμενης πινακίδας με παράλληλη αντικατάσταση του φαναριού που βρίσκεται στα αριστερά ή με τοποθέτηση πρόσθετου παλλόμενου φαναριού που θα προηγείται από το υπάρχον φανάρι με σκοπό την έγκαιρη προειδοποίηση των διερχομένων αυτοκινήτων.
Εναλλακτικά προτείνουμε την αντικατάσταση υπάρχοντος φαναριού με μεγαλύτερης διάστασης για την ευθεία πορεία, όπως αυτά της επαρχίας λόγω ομίχλης.
Για το φλέγον αυτό ζήτημα που θέτει τους δημότες μας σε καθημερινή διακινδύνευση, βρίσκομαι στην απόλυτη διάθεσή σας προκειμένου να συνεργαστώ με τους αρμοδίους της τεχνικής σας ομάδας, πάντοτε καθ’ υπόδειξή σας και να προχωρήσουμε στα εν λόγω μέτρα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προαίρεσή σας για τη διασφάλιση της ασφάλειας της πόλης μας.

Με εκτίμηση,

O Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης
Στάθης Ψυρρόπουλος