Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ πραγματοποίησε δωρεά 22 τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρων προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία


Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρο Βενιάμη, δωρεά 22 τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ – 20 προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία.

Παρόντες στην ανακοίνωση της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ., Ταξίαρχος Δημήτρης Παντελής και ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Ομίλου Συγγελίδη Γιώργος Αγραφιώτης.

Ο Υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Η παρέμβαση του ΕΚΑΒ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη Δημόσια Υγεία είναι καθοριστική, καθώς είναι το πρώτο κομμάτι του Συστήματος που έρχεται επαφή με τους ασθενείς. Άρα, η συνεισφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι πολύ σημαντική. Είναι 20 ασθενοφόρα στον επιχειρησιακό μας βραχίονα, στον «πόλεμο» απέναντι σε μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 12 μήνες – της COVID – και όλων των άλλων αναγκών που προκύπτουν.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και η ευγενής προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συντελεί σε αυτό. Είναι μια πολυεπίπεδη προσφορά προς το Κράτος και ειδικά προς το Υπουργείο Υγείας».

Τέλος ο κ. Θεόδωρος Βενιαμής ανέφερε: «Η απόφασή μας να προσφέρουμε 22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιούμε για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ, είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς.

Οι βελτιωτικές αυτές προσθήκες των προσφερόμενων ασθενοφόρων αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, καθώς θα ελαχιστοποιήσουν την καταπόνηση των διασωστών κατά τη διάρκεια του έργου τους, προς όφελος και του ασθενούς».