Δυναμική επιστροφή του Ομίλου Βαρδινογιάννη στο εγχώριο banking με την Optima Bank

Σήμερα (Τετάρτη) αναμένονται τα αποκαλυπτήρια της Optima Bank, μιας νέας τράπεζας συμφερόντων του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG).

Όπως είναι γνωστό τον περασμένο Οκτώβριο ο όμιλος Βαρδινογιάννη, μέσω της εταιρείας Barniveld Enterprises κατέστη ο απόλυτος κυρίαρχος της IBG, της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας με το τίμημα να διαμορφώνεται σύμφωνα με πληροφορίες, στα 75 εκατ. ευρώ.

Από τότε δρομολογείται σταδιακά η οργάνωση της λειτουργίας της νέας τράπεζας, η οποία έχει ως στόχο έως τα τέλη του 2019 να διαθέτει περίπου 25 νέα καταστήματα, ενώ παράλληλα υλοποιούνται σημαντικές επενδύσεις στην νέα τεχνολογία.

Η ίδρυση και η πορεία της Επενδυτικής Τράπεζας

H Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) ιδρύθηκε το 2004. Τέσσερα χρόνια αργότερα εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με τη Marfin Ελληνική Χρηματιστηριακή, κίνηση με την οποία η IBG αποκτά έναν σημαντικό τομέα επενδυτικών υπηρεσιών και εξειδίκευσης.

Το 2007 ενσωματώνεται η εταιρία επενδυτικού χαρακτήρα «Εγνατία Finance» και ένα χρόνο μετά ενσωματώνεται η «Λαϊκή Άτταλος Χρηματιστηριακή» και η IBG αποκτά σημαντικό μέγεθος στο τομέα παροχής υπηρεσιών επενδυτικών συναλλαγών.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος αποτελεί το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με ταυτόχρονη τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα. Εποπτεύεται από την ΤτΕ με πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα είναι μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου.

Scroll to Top