Δύο κακές συνήθειες που μας στερούν τον καλό ύπνο

Οι περισσότεροι ενήλικες δεν κοιμούνται αρκετά με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ ξεκούραστοι. Υπάρχουν δύο συνήθειες που κάνουμε και μας στερούν έναν καλό ύπνο.

Μια νέα μελέτη της Sleepwave έδειξε πως τα τρια τέταρτα των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ξυπνούν νιώθοντας κουρασμένοι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα με περίπου 50-70 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν με διαταραχές ύπνου καθημερινά.

Το πρώτο κακό συνήθειο
Η πρώτη κακή συνήθεια που μας στερεί τον ύπνο είναι τα πολλαπλά ξυπνητήρια. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να ξυπνήσουν στις 7 και μισή αλλά βάζουν ξυπνητήρια από τις 7.

Αυτό μπορεί να στερήσει τον ύπνο σου διότι κάθε πέντε λεπτά πατάς αναβολή πιστεύοντας πως κοιμάσαι ξανά, αλλά στην πραγματικότητα χάνεις μισή ώρα ύπνου.

Επίσης, αυτή η τακτική δημιουργεί άγχος καθώς πας να κοιμηθείς μετά το πρώτο ξυπνητήρι, ώσπου χτυπάει ξανά.

Το δεύτερο κακό συνήθειο

Ένα ακόμα κακό συνήθειο είναι να δημιουργούμε άγχος στον εαυτό μας καθώς σκεφτόμαστε το πόση ώρα έχουμε για ύπνο.

Δεν χρειάζεται να κοιτάς το ρολόι συνεχώς και να βασανίζεις το μυαλό σου με το πόσες ώρες ύπνου έχεις απόψε, καθώς αυτό δεν θα αλλάξει καθόλου τα πράγματα.

Σε περίπτωση που ξυπνάς μέσα στη νύχτα και δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς η καλύτερη επιλογή είναι να ανάψεις ένα χαμηλό φως και να διαβάσεις ένα βιβλίο. Αυτό είναι καλύτερο από το να χαζέψεις στο κινητό σου, επειδή η οθόνη σε κρατάει σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με την Express, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, νεφρικές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, εγκεφαλικό, παχυσαρκία και κατάθλιψη. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει και στην υπνική άπνοια.

Scroll to Top