Είναι δείγμα πολιτισμού να αγαπάς τα ζώα και να τα φροντίζεις

Είναι δείγμα πολιτισμού να αγαπάς τα ζώα και να τα φροντίζεις. Να μεριμνάς για τις ανάγκες του οργανισμού τους και να αναλαμβάνεις τις υποχρεώσεις σου προς αυτά όταν έχεις κάποιο για κατοικίδιο. Είναι προνόμιο ενός πεπαιδευμένου ανθρώπου να σέβεται κάθε ζωή επάνω στον κόσμο αυτό.


Όμως, την ίδια ευθύνη έχεις απέναντι και στο δήμο, και στους υπόλοιπους, αλλά και στον εαυτό σου, να μαζεύεις τα κακά του σκύλου σου όταν τον βγάζεις έξω για την ανάγκη του.
Δεν μπορεί να μένουν εκεί αμάζευτα και να λερώνουν την καθαριότητα του χώρου. Είναι και αντιαισθητικό θέαμα, αλλά και έλλειψη πολιτισμού, να βλέπω να τα αφήνουν εκτεθειμένα και να αδιαφορούν για την καθαριότητα του χώρου.
Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο να έχεις μαζί σου ένα μικρό φαράσι και να τα μαζεύεις σε μία σακούλα. Είναι μία ταυτόχρονη μέριμνα και για την ανάγκη του σκύλου σου αλλά και για το γενικότερο καλό της πόλης στην οποία διαμένεις.
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μία αλυσίδα στην καλοζωία και τη διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής μας. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας –και θα το κάνουμε!

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

δημοσιογράφος και αθλήτρια πολεμικών τεχνών.

 

Scroll to Top