Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το Olympic Champion της ANEK LINES.

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, πληροφορίες επισημαίνουν ότι υπάρχουν πάνω στο πλοίο 578 επιβάτες, 293 οχήματα και 74 άτομα από το πλήρωμα.

Αυτήν την ώρα επιχειρεί η Πυροσβεστική με σκάφη και οχήματα.

Το αρχηγείο του Λιμενικού ενημερώθηκε στις 7:50 το πρωί του Σαββάτου ότι ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του πλοίου. Το Olympic Champion μόλις είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία και βρισκόταν περίπου μισό μίλι από το λιμάνι.

Το πλοίο επέστρεψε και έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι και ξεκίνησε η ομαλή αποβίβαση των επιβατών, χωρίς να προκληθεί κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμός, σύμφωνα με εκπρόσωπο του λιμενικού.