Χειροπέδες σε δύο ανηλίκους πέρασε η αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας (13/3) για ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Μάκης Συνοδινός, λίγο μετά τις 19:00, δύο 17χρονοι, με την απειλή όπλου και φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη και αφού απείλησαν την φαρμακοποιό, έκλεψαν χρήματα.

Από τις αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην ευρύτερη περιοχή προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ ο φαρμακοποιός που κλήθηκε να αναγνωρίσει ανάμεσα τους τους δράστες αναγνώρισε τον έναν. Ο ανήλικος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο τοπικό ΑΤ, ενώ αργά το βράδυ μετέβη αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και ο δεύτερος δράστης 17 ετων, ο οποίος παραδόθηκε.

Οι δύο δράστες -με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους- μπαίνουν στο φαρμακείο, με τον έναν να απειλεί με όπλο τη φαρμακοποιό. Την ίδια ώρα, ο δεύτερος φαίνεται πως έχει τον ρόλο του τσιλιαδόρου, καθώς κάνει βόλτα στο φαρμακείο, ώστε να εντοπίσει αν υπάρχουν άλλα άτομα μέσα. Η φαρμακοποιός του δίνει τα χρήματα, αλλά ο 17χρονος βάζει το χέρι μέσα στην ταμειακή μηχανή για να τα πάρει όλα και στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή μαζί με τον συνεργό του.

Σε βάρος των δύο 17χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, αλλά και για συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης.