Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια.

Περίπου στις 3.30 το μεσημέρι μια ομάδα 30 ατόμων κινήθηκε κατά των αστυνομικών που βρίσκονται στην οδό Σπύρου Τρικούπη έξω από τις καταλήψεις που έχουν εκκενωθεί, και επιτέθηκε στις διμοιρίες πετόντας βόμβες μολότοφ, εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι άνδρες της ΥΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρείς μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για τα Εξάρχεια. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στα τέλη Αυγούστου, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο κτίριο ΒΟΞ στην οδό Θεμιστοκλέους, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια .

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12 μ. στα Προπύλαια, με σύνθημα «No pasaran». Στο διαδικτυακό κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία γινόταν λόγος για διαδήλωση «αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και ενάντια στην κρατική καταστολή».