Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του Ζωγράφου με τη στάση του τοπικού αστυνομικού τμήματος

“Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι , σβήστε τα σημάδια από τα κουδούνια σας μη σας κλέψουν!” αυτή την απάντηση πήρε δημότης Ζωγράφου που απευθύνθηκε τηλεφωνικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να ενημερώσει για τα παράξενα σύμβολα που “ανακάλυψε” δίπλα από πολλά κουδούνια της πολυκατοικίας που μένει.

Ο παρατηρητικός δημότης που είχε δει και ανάλογο ρεπορτάζ στα κανάλια που εξηγούσε τη μέθοδο αυτή των διαρρηκτών θεώρησε χρέος του να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. Φαίνεται όμως πως έκανε λάθος αφού η απάντηση δεν δείχνει απλώς την αδιαφορία αλλά και το πνεύμα που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει το αστυνομικό όργανο την παθητική του αυτή στάση επικαλέστηκε την διάλυση της ομάδας  ΔΙΑΣ!

Τώρα που θα επαναλειτουργήσει και πάλι αφού είναι δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά, φανταζόμαστε πως το αστυνομικό όργανο θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για χιλιάδες πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους. 

Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μέσα στα άλλα που πρέπει να αλλάξει είναι και η νοοτροπία που επικρατεί σε πολλά αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Γιατί μπορεί οι ελλείψεις τους να είναι πολλές αλλά μπορούν τουλάχιστον να δείχνουν ενδιαφέρον και να στέλνουν κανένα περιπολικό μπας και η παρουσία τους αποτρέψει έστω μία ληστεία. 

Για μένα είναι θέμα νοοτροπίας , ελλιπούς εκπαίδευσης και κυρίως έλλειψης επαγγελματισμού από μεγάλη μερίδα ενστόλων ή μη  που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ  

Θέλει πολλά να γίνουν για να νιώσουμε ασφαλείς , και φυσικά δεν μπορείς με προσωπικό που έχει δείξει τις δυνατότητές του να φέρεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Ας αλλάξουν έστω συμπεριφορά γιατί όλα είναι θέμα ψυχολογίας και εάν ο πολίτης αντιλαμβάνεται πως είναι παντελώς αβοήθητος ακόμα και σε έναν διαρρήκτη τότε η ανασφάλεια δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Το κυριότερο σε ένα Κράτος που ο πολίτης δεν νιώθει ασφαλής η ποιότητα της Δημοκρατίας σίγουρα δεν είναι καλή.

Κράτη που δεν προσφέρουν ασφάλεια οδηγούνται σε μορφές διακυβέρνησης που δεν συνάδουν με τον Δυτικό μας πολιτισμό. 

Για αυτό ας αλλάξουν νοοτροπία γιατί με τέτοιες συμπεριφορές “τραυματίζουν” εάν δεν διαλύουν ότι καλό προσπαθεί να οικοδομήσει στον τομέα της ασφάλειας η νέα κυβέρνηση. 

Γιατί και αυτή όπως και όλες οι κυβερνήσεις κρίνονται στην καθημερινότητα και το θέμα ασφάλειας είναι βασικό και αλληλένδετο και με την οικονομική λειτουργία μιας χώρας.

Δείτε τι σημαίνουν τα σύμβολα δίπλα από τα κουδούνια σας:

 

 

Σ.Μ 

Scroll to Top