Στα κρατητήρια βρίσκεται μετά από τη σύλληψή του 40χρονος που κατηγορείται ότι θέλησε να δολοφονήσει σκύλο με τόξο την ώρα που το ζώο βρισκόταν μέσα σε αυλή.

Φόρεσε στολή αντι-covid και έριξε τα βέλη
Ντύθηκε με ιατρική στολή covid στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε πρόσβαση για να την αποκτήσει, στήθηκε έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών του ζώου και στόχευσε με αποτέλεσμα να τραυματίσει το ζώο σοβαρά.

Ο 40χρονος που φέρεται να μην έχει καμία επαγγελματική δραστηριότητα -είναι άνεργος- είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να σκοτώσει το ζώο γι΄αυτό και οι ιδιοκτήτες είχαν τοποθετήσει κάμερες στην αυλή, ενώ κατ΄επανάληψη είχαν παραπονεθεί στην οικογένειά του για τη στάση του, αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Στο σπίτι του βρέθηκαν το τόξο μετά από τις καταγγελίες της ιδιοκτήτριας του ζώου κ. Συμεωνίδου. Η ίδια είχε βρει τον σκύλο της, στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Βλαχάβα να αιμορραγεί με το βέλος να είναι καρφωμένο 20 εκατοστά στα σπλάχνα του.

Μετά το νέο Νόμο πρόκειται για την πρώτη σύλληψη για βασανισμό ζώου και θα διωχθεί για κακούργημα. Ο σκύλος αναρρώνει αλλά η κατάστασή του είναι ακόμα κρίσιμη. Η επίθεση στο ζώο έγινε τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου.

Για καλή τύχη του σκύλου, το τραύμα δεν ήταν βαθύ κι έτσι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και χειρουργήθηκε. Το απίστευτο περιστατικό που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, δημοσιοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου μέσα από την σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανήρτησε την ανατριχιαστική φωτογραφία του τραυματισμένου σκύλου.

Μάλιστα, η Ομάδα υποστηρίζει στην ανάρτηση της ότι ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου σκύλου έχει επιχειρήσει και άλλοτε να τον θανατώσει!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και η οποία συνυπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωσταντίνο Τσιάρα, μετατρέπεται σε κακούργημα η κακοποίηση ζώων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας όποιος σκοτώνει ή βασανίζει ζώα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια.

Ακόμη σύμφωνα με άλλη διάταξη ο εισαγγελέας αφαιρεί οριστικά το ζώο συντροφιάς ή άλλης κατηγορίας από την κατοχή του ανθρώπου που το βασάνισε ,το ζώο παραδίδεται σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ενδιαφερόμενοη φιλοζωική οργάνωση, ή σωματείο. Επίσης ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη