Πυρκαγιά ξέσπασε σε εστιατόριο στο κέντρο της Γλυφάδας πριν λίγη ώρα…

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη στην Πυροσβεστική, έπειτα από εκδήλωση πυρκαγιάς σε εστιατόριο στο κέντρο της Γλυφάδας.

Στις φλόγες τυλίχτηκε το εστιατόριο «Μπαρμπουνάκι» επί της οδού Αγγέλου Μεταξά, στη Γλυφάδα, στις 5.10 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από μία ψευδοροφή μέσα στο εστιατόριο.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

Βασικές οδηγίες προστασίας από τη φωτιά.
Φωτιά ή πυρ ή και πυρά είναι η καύση που συνοδεύεται από φλόγα. Πρόκειται για χημική αντίδραση κατά την οποία εκλύεται έντονα θερμότητα και κατά το φαινόμενο συντηρείται φλόγα, ως ορατό αποτέλεσμα της εξώθερμης αντίδρασης.

Η φωτιά έχει καταστρέψει περιουσίες, έχει πάρει άδικα ζωές, μπορεί να αποβεί καταστροφική. Έχετε στο νου σας αυτές τις βασικές οδηγίες προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την περίπτωση που η φωτιά πλησιάζει το σπίτι σας και να θυμάστε πάντα πως η πυρκαγιά είναι απρόβλεπτη και η σωτηρία των ανθρώπων προέχει από οτιδήποτε άλλο.