‘Όταν οι άνθρωποι γίνονται υπεράνθρωποι» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της τόσο επιτυχημένης ημερίδας «Η αναπηρία στον 21ο αιώνα» που με μεγάλη συμμετοχή  αλλά και ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου ΔΥΑΜΕΑ, του Ομίλου ΡΟΤΑΡΑΚΤ 2470, του Ομίλου ΡΟΤΑΡΑΚΤ Φιλοθέης και του Συλλόγου Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό την ενίσχυση του Παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη, ενόψει της συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Γαμπιεράκης Γιώργος, Αργύρης Τσουνάκης, Κορίνα Λιούτα, Γιάννης Μακρής, Σύλβια Αντώναρου

Η κυρία Σύλβια Αντώναρου, πρόεδρος του συλλόγου ΔΥΑΜΕΑ μέσα από την άρτια οργάνωση της ημερίδας, έδειξε για άλλη μία φορά την δυναμική αλλά και τις ευαισθησίες που έχει έχοντας βέβαια στο παρελθόν βιώσει, όπως η ίδια μας εξιστόρησε, αυτή την κατάσταση και μέσα από την δύναμη ψυχής που διαθέτει έγινε το παράδειγμα του ανθρώπου  που γίνεται υπεράνθρωπος. 

Την αναπηρία, μας την δημιουργεί το περιβάλλον… Με αυτή την φράση ο Γιάννης Κωστάκης μας έδωσε την «εικόνα» της αντιμετώπισης της αναπηρίας στην Ελλάδα. Μας μετέφερε εικόνες από την χρυσή ευκαιρία που έχασε η χώρα μας στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για μία πόλη φιλική προς τα άτομα με αναπηρία  δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες, που θα μπορούσαν αθροιστικά να την κάνουν πόλο έλξης για τουρίστες με αναπηρίες.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης έδειξε την συγκίνηση του για όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα στην αίθουσα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με το κορύφωμα  στη στιγμή που η πρόεδρος του συλλόγου ΔΥΑΜΕΑ κα Σύλβια Αντώναρου, μαζί με την εκπρόσωπο του Ομίλου ΡΟΤΑΡΑΚΤ Φιλοθέης κα Φλωρεντία Πικρού και τον κο Γιάννη Κουτρουμπή πρόεδρος του Ομίλου ΡΟΤΑΡΑΚΤ 2470 , του παρέδωσαν τα ρούχα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 στον Ηλιουπολίτη αθλητή.

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η κα Έλενα Ανδριανοπούλου.

Στο πάνελ της ημερίδας βρέθηκαν πέραν του Παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη,  η κα Μαργαρίτα Σπανού, Διπλωματούχος Ινστιτούτου Νεο-Καμηλιέρης Θεραπείας , η κα Ηλέκτρα Μπαλατά Καθηγήτρια ειδικής αγωγής και Παιδαγωγός προσχολικής και νηπιακής ηλικίας καθώς και η Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης κα Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Η Αδαμαντία Ζαχαριάδη Αθλήτρια σπάθης στην Εθνική ομάδα ξιφασκίας με αμαξίδιο ήταν άλλο ένα άτομο που ‘κοσμούσε’ την εκδήλωση.

Γιάννης Κωστάκης , Σύλβια Αντώναρου

 Πραγματοποιήθηκε επίσης και δημοπρασία τεσσάρων έργων ζωγραφικής, προσφορά της κας Γιολάντας Ξανθούλη. Η «Γειτονιά», η «Εκκλησία» του Αγ. Κωνσταντίνου, το «Μαγγανοπήγαδο» στο αρχοντικό Ρίζικο και η «Πόρτα», με μέρος των εσόδων να διατίθενται για την ενίσχυση του Παραολυμπιονίκη μας.

Επίσημοι καλεσμένοι της ημερίδας ήταν οι: Κορίνα Λούτα, Γιαμπεράκης Γιώργος, Γιάννης Μακρής,  Τσουνάκης Αργύρης, Θεοδόσης Χρήστος, Μπουνοφάτσου Θεοδώρα Αριάδνη,  Τριανταφυλλίδης Γιάννης, Σερέτη Σμαράγδα, Αδαμαντία Ζαχαριάδη, Φωτεινή Γεωργίου, Ξυδέας Ευάγγελος, Πατσουράκη Ανίτα, Ανέστης Κορακίδης, Έλενα Νικολόπουλου , Ζαρταλούδης Ανδρέας,  Νιάρχος Δημήτριος, Αλεξανδροπούλου Σοφία, Μοσκιού Έλενα, Κοκκαράς Κωνσταντίνος, Μαυροδήμου Κατερίνα, Παπαναστασόπουλος Κωνσταντίνος, Τάσος Ζαχαρόπουλος, Σωτηρίου Μαρία, Σουέρεφ Βικέντιος.
Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Τάσσος Ζαχαρόπουλος, Γιάννης Μακρής, Αργύρης Τσουνάκης
Ελενα Ανδριανοπούλου, Γιάννης Κωστάκης
Μετά το πέρας της ημερίδας, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δύο Παραολυμπιονίκες κ.κ. Γιάννη Κωστάκη και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο φουαγιέ της αίθουσας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, απολαμβάνοντας γεύσεις δια χειρός του «Γλυκός Αιώνας του Περικλή».