Η Τουρκία μετακινεί στρατό στα σύνορα με την Συρία

Στρατιώτες, οχήματα και εξοπλισμό στα νοτιοανατολικά της σύνορα με τη Συρία ξεκίνησε να μετακινεί η Τουρκία η οποία ετοιμάζεται για επέμβαση στη γειτονική της χώρα, όπως προανήγγειλε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο η Άγκυρα θα αναπτύξει τα στρατεύματά της στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο DHA, η Τουρκία μεταφέρει στην περιοχή του Ακτσάκαλε άρματα και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή του Ακτσάκαλε. Τελικός προορισμός είναι η πόλη Τελ Αμπιάντ, εντός του συριακού εδάφους. Εννέα φορτηγά μεταφοράς οχημάτων και ένα λεωφορείο γεμάτο με στρατιώτες έφτασαν στο Ακτσάκαλε τη νύχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Οι μονάδες αυτές μετακινήθηκαν από τη Σανλιούρφα, όπου τον περασμένο Μάρτιο ο τουρκικός στρατός άνοιξε ένα κέντρο διοίκησης.

Το Σάββατο ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η χερσαία και αεροπορική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη μπορεί να συμβεί «ακόμη και σήμερα ή αύριο». Υποστήριξε επίσης ότι η Άγκυρα «αναγκάστηκε» να αναλάβει στρατιωτική δράση για τη δική της ασφάλεια και ώστε οι Σύροι που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν.

Τουρκία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει τον Αύγουστο για τη δημιουργία ενός «ειρηνικού διαδρόμου» για να διευκολύνουν την επιστροφή των εκτοπισμένων Συρίων στη βόρεια Συρία. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες, ο Ερντογάν τόνισε πως δεν βρήκε τη συμπαράσταση που ήθελε και ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του το συγκεκριμένο σχέδιο, με την ΗΠΑ να προειδοποιεί την Άγκυρα πως θα πρέπει να δείξει περισσότερη υπομονή.

TRT World Now
@TRTWorldNow

Our correspondent Obaida Hitto explains how Turkey’s operation in northeast Syria will help clear the area of terrorists

Ενσωματωμένο βίντεο

TRT World Now
@TRTWorldNow

Turkey sends nine truckloads carrying military vehicles and one bus carrying reinforcements to its border with Syria hours after President Erdogan announces his army ready to start operations against YPG terrorists

Ενσωματωμένο βίντεο
Scroll to Top