Ηλιούπολη: Αναμένοντας “σωτηρία” από αυτούς που μας φέσωσαν

Σε πέντε μέρες ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή στην πόλη μας. Ο Γιώργος Χατζηδάκης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος που θα αναλάβει να επιλύσει τα καθημερινά μας προβλήματα ως δημότες.

Φυσικά και δεν θα επιλύσει αυτά που έχουν να κάνουν με την γενικότερη οικονομική μας κατάσταση , αλλά οφείλει να διαχειριστεί τα χρήματα μας με περίσκεψη και χωρίς να δημιουργήσει ελλείμματα τα οποία εμείς στο τέλος θα κληθούμε και πάλι να πληρώσουμε.

Η πόλη έχει γνωρίσει κακοδιαχείριση και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Όμως αυτή δεν έγινε (ή μάλλον δεν δημιούργησε ελλείμματα) επί διοίκησης Βασίλη Βαλασόπουλου αλλά από προηγούμενες διοικήσεις.

Το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης στην ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α,Ε στοίχισε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για τον μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας της. Και βέβαια το εμφανές αυτό σκάνδαλο για εμένα προσωπικά ωχριά μπροστά στα χρήματα που δίνονται κάθε χρόνο σε δομές της πόλης παντελώς άχρηστες για τους περισσότερους από εμάς.

Επειδή λεφτά λοιπόν δεν υπάρχουν και θα έπρεπε να το είχαμε αντιληφθεί μετά από 10 χρόνια μνημονίων θα θέλαμε από την νέα διοίκηση να προσέξει τα οικονομικά του δήμου μας που είναι σε καλό δρόμο αφού για αυτό φρόντισε και η προηγούμενη διοίκηση.

Ο κ. Γιώργος Χατζηδάκης ως πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά τι παρέλαβαν οι ίδιοι και τι θα παραλάβει και ο ίδιος σε πέντε μέρες.

Με αφορμή λοιπόν της ανάληψης των νέων του καθηκόντων καλό θα είναι από τις πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να μας ενημερώσει εάν ο δήμος μας έχει 7.000.000 ευρώ πλεόνασμα (έτσι ισχυρίζεται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος) ή κάποια εκατομμύρια λιγότερα.

Να κάνει την “έκπληξη” και να μας ενημερώσει πως είμαστε ελλειμματικοί δεν το νομίζω αφού θα το χρησιμοποιούσε αυτός  αλλά και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στην προεκλογική περίοδο όπου ακούσαμε τα πάντα για τον πρώην δήμαρχο εκτός του ότι είναι κλέφτης!

Σημαντικό για μια πόλη που όλες οι προηγούμενες διοικήσεις (κάποιοι θα φωνάζουν πάλι για την διοίκηση Δ. Κιντή) στην ουσία έφυγαν αφήνοντας πίσω τους χρέη. 

Η αλήθεια είναι πως οι επόμενες διοικήσεις στην λογική λεφτά υπάρχουν δεν έδωσαν καμία σημασία στο γεγονός. Κάποιοι κακεντρεχείς λένε πως δεν το έκαναν γιατί “ετοίμαζαν” τα ίδια.

Εμείς πιστεύουμε πως όλες οι διοικήσεις προδόθηκαν από δικές τους κακές επιλογές και από πρόσωπα που όπου και να έβαζες θα αποτύγχαναν. Στο χέρι του νέου δημάρχου είναι να συνεχίσει την πορεία των πλεονασμάτων ή να γραφτεί και αυτός στην τοπική Ιστορία ως ένας ακόμα δήμαρχος που φεύγοντας άφησε χρέη.

Για όσους πάλι θεωρούν πως όποιος κάνει έργα αφήνει χρέη ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους πως η διαφθορά στους ΟΤΑ είναι βασικός λόγος για την χρεοκοπία της χώρας.

Ας αναζητήσουν οικονομικούς πόρους οι δήμοι , ας αξιοποιήσουν τις δομές τους, ας συνεργαστούν με ιδιώτες όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και είναι προς το συμφέρον των πολλών.

Γιατί αυτοί οι πολλοί και στον δικό μας δήμο έχουν καταλάβει πως τα προηγούμενα εννιά χρόνια ο δήμος περιόρισε αισθητά τα έξοδά του, οι παράγοντες του χειρίστηκαν με περισσότερη συνέπεια τα δικά μας χρήματα αλλά ατύχησαν να έχουν ανάμεσά τους πολιτικούς καιροσκόπους που έβαλαν το δικό τους ατομικό συμφέρον πάνω από αυτό της πόλης μας.

Αυτούς εκλέξατε , με αυτούς θα πορευθείτε και σε εμάς πάλι θα καταλήξουν οι δικές σας καταγγελίες όταν πλέον θα αντιληφθείτε πως για ακόμη μια φορά θα προδοθείτε από αυτούς που μιλούσαν για διαφάνεια.

Τα δικά τους μικρά ή μεγάλα ψέματα , τις δικές τους μικρές ή μεγάλες ατασθαλίες , και κυρίως την δική τους ανικανότητα είμαστε εδώ για να αναδείξουμε. Όπως έκανα (κανείς δεν άκουγε) και για την προηγούμενη διοίκηση που “πνίγηκε” στην δική της ατολμία να στείλει στα σπίτια τους όσους πλήγωσαν και εξακολουθούν να πληγώνουν την πόλη. 

Μια πόλη γεμάτη από  μπάζα και σκουπίδια που αναζητά από όσους την ξεγέλασαν και την φέσωσαν στο παρελθόν να την σώσουν.

Μα από ποιον από αυτόν που φεύγει αφήνοντας πίσω του πλεόνασμα και γεμάτα ταμεία; Παρέλαβε για όσους το ξεχνάνε πάνω από 14.000.000 ευρώ χρέη και προδόθηκε από μια σειρά ανθρώπων που έβγαλε από την αφάνεια και τους είχε δίπλα τους ως “αδελφούς” , αποδείχθηκαν κακοί “σύντροφοι” και την συνέχεια την γνωρίζετε, και μαζί σας θα την ζήσει ατυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους και όλη η πόλη.

Σ.Μ 

 

Scroll to Top