Ηλιούπολη: Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πρόστιμο σε ένα ακόμη γνωστό σουβλατζίδικο για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΥ

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου σε γνωστό σουβλατζίδικο της Ηλιούπολης, για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΥ σχετικά με τα κατεψυγμένα προϊόντα.

Συγκεκριμένα ενώ ο γύρος χοιρινό και ο γύρος κοτόπουλο είναι κατεψυγμένα, δεν υπήρχε ενημέρωση προς τον πελάτη ότι είναι κατεψυγμένα. Ο αγορανομικός έλεγχος στο σουβλατζίδικο έγινε από επιθεωρητές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στις 22 Μαΐου και το πρόστιμο είναι ύψους 1.000€.

Σύμφωνα με τους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή: Το είδος των ελαίων και η χρήση τους, «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση, «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται σε σουβλατζίδικο της Ηλιούπολης μέσα σε 10 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι τσουχτερό πρόστιμο ύψους 2.500€ επέβαλε και ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου, η Περιφέρεια Αττικής σε σουβλατζίδικο επίσης στην Ηλιούπολη. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν παράβαση του άρθρου 13 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ περί διάθεσης προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας σύμφωνα με το οποίο “προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης”.

 

Scroll to Top