Ηλιούπολη: Η πόλη βρωμάει και οι υπάλληλοι της καθαριότητας κάνουν διακοπές

Υποκριτικά οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης μέμφονται την απερχόμενη διοίκηση για το πρόβλημα της καθαριότητας που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Λες και όταν αναλάβουν αυτή την διοίκηση από Σεπτέμβριο θα κάνουν κάτι διαφορετικό.

Λες και έχουν δώσει καμία υπόσχεση για ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας που είναι και η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Λες και δεν είδαμε 40 χρόνια τώρα που οδηγηθήκαμε με τον κρατισμό που μας οδήγησε στην χρεοκοπία.

Έχω γράψει δεκάδες άρθρα στο ιστολόγιό μου για την ανάγκη να δοθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτικές εταιρίες διαχείρισης. Έχω ρωτήσει άπειρες φορές την Υπηρεσία Καθαριότητας και την απερχόμενη διοίκηση για το κόστος που έχουμε με τόσους υπαλλήλους την ώρα που ο ιδιώτης θα έκανε την δουλειά με πολύ λιγότερα χρήματα.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου μας και προσεχώς νέος δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης έχει όλα αυτά τα στοιχεία. Ο κ. Χατζηδάκης γνωρίζει τι μας στοιχίζουν οι υπάλληλοι καθαριότητας τον χρόνο πόσος υπερωρίες “γράφουν” και κυρίως όλοι βλέπουμε το αποτέλεσμα.

Η νέα αριστερή δημοτική παράταξη “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” με την παρακάτω ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για την αισχρή κατάσταση αλλά παράλληλα δεν προτείνει και τίποτα το ριζοσπαστικό.

Δεν την έχουμε ακούσει ούτε αυτή ούτε και καμία άλλη να ψελλίζει έστω την ανάγκη να γίνει εξοικονόμηση χρημάτων δίνοντας την δομή της καθαριότητας ή και άλλες σε ιδιώτη. Κάποιοι λένε πως τάχα οι ιδιώτες έχουν μπει στο δήμο πλαγίως αφού κάνουν εργασίες καθαριότητας όπως το καθάρισμα οικοπέδων. 

Αφού λοιπόν εκεί έχουν μπει οι ιδιώτες γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν και τα σκουπίδια της πόλης μας; Μα γιατί οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ θα μείνουν χωρίς έρεισμα και η Λαϊκή Συσπείρωση θα χάσει και άλλους ψηφοφόρους. Από αυτούς που διόριζε σωρηδόν ο κομμουνιστής δήμαρχος Δημήτρης Κιντής αλλά και οι επόμενοι δήμαρχοι που σέβονταν τους “αγώνες” της αριστεράς.

Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω πολλές φωτογραφίες από αυτές που μας έστειλαν αναγνώστες μας για τα χάλια της πόλης. Τον Αύγουστο το πρόβλημα λόγω της ζέστης θα επιδεινωθεί και οι πολίτες θα διαμαρτύρονται περισσότερο. Θα έπρεπε όμως αυτοί οι πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση εάν θέλουν να μείνει η καθαριότητα στον δήμο και να έχουμε αυτές τις εικόνες ή να δοθεί σε ιδιώτη και να έχουμε ΚΑΘΑΡΗ πόλη.

Μέση λύση δεν υπάρχει γιατί για να διοριστούν και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας δεν “παίζει” με Κυριάκο Μητσοτάκη και οι συμβασιούχοι οι περισσότεροι θα μείνουν με την λήξη της θητείας τους δυστυχώς χωρίς εργασία.

Αυτό το δεύτερο εμείς δεν το θέλουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην συμβεί. Θα διώξουν δηλαδή και αυτούς που δούλευαν και που στις περισσότερες περιπτώσεις “έσωζαν” την κατάσταση. Γιατί πιστέψτε με χωρίς αυτούς η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο τραγική.

Διαβάστε λοιπόν τι λένε “Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη” για την έλλειψη καθαριότητας στην πόλη μας και να τα θυμάστε όταν ο επικεφαλής τους συμμετάσχει στη νέα διοίκηση του Γιώργου Χατζηδάκη και η εικόνα θα είναι παρόμοια.

Δελτίο τύπου για την καθαριότητα στην πόλη

Μία βόλτα στους δρόμους και τα στενά της Ηλιούπολης είναι ικανή ώστε αμέσως να αναρωτηθεί κανείς: Υπάρχει δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη; Η απάντηση είναι εύκολη. Όχι, δεν υπάρχει τίποτα. Αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου η πόλη αφέθηκε στην τύχη της. Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου. Η απερχόμενη δημοτική αρχή μάλλον βρίσκεται σε διακοπές το διάστημα αυτό.

Πάντα η πόλη είχε πρόβλημα με την καθαριότητα, αυτή τη φορά όμως με την κοπή του πρασίνου η απουσία των υπηρεσιών του Δήμου είναι παραπάνω από έκδηλη. Παντού σκουπίδια, όγκοι από κλαδιά μέσα στον αστικό ιστό ανακατεμένα με σκουπίδια, σακούλες με την επιγραφή Δήμος Ηλιούπολης παρατημένες στους δρόμους.

Μια εικόνα αλλοίωσης της πόλης από το σκουπίδι, τα μπάζα, τα κλαδιά. Έτσι τιμωρείται άραγε ο λαός της πόλης επειδή καταψήφισε τη δημοτική αρχή των τελευταίων ετών; Πόσο θα διαρκέσει η τιμωρία; Όλο το καλοκαίρι; Μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή το πρόβλημα θα έχει πολλαπλασιαστεί. Ποια είναι η λογική; Αφήνω καμμένη γη για να εκτεθεί ο επόμενος;

Στις φωτογραφίες που τραβήξαμε απεικονίζεται ελάχιστο μέρος του προβλήματος. Θα μπορούσαμε να τραβήξουμε τόσες πολλές, ικανές ώστε να φτιάξουμε ολόκληρη έκθεση με τίτλο, πόλη σε εγκατάλειψη. Ας κινητοποιηθούν επιτέλους οι υπηρεσίες του Δήμου. Οι εικόνες αυτές μας εκθέτουν όλους, εκθέτουν τον πολιτισμό της πόλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” 

Και μετά την ανακοίνωση των συνεργών θέλουμε να μας στείλετε σε mail και άλλες φωτογραφίες από τα χάλια της πόλης αλλά κυρίως την δική σας άποψη εάν συμφωνείτε ή όχι να δοθεί η καθαριότητα της πόλης μας σε ιδιώτη. Σε αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν στο άμεσο μέλλον πολλές διοικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν δουν πως τα λεφτά από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ δεν φτάνουν για να διατηρήσουν τόσους υπαλλήλους και όχι μόνο στον τομέα της καθαριότητας.

Αλλά μέχρι τότε ελπίζουν στο σχίσιμο των μνημονίων και την επιστροφή στις παλιές “καλές” συνήθειες. Δηλαδή στο φέσωμα , και στα δανεικά και αγύριστα. Που οι “κακοί” σύμμαχοί μας τώρα τα ζητάνε πίσω, Θα δούμε πολλά τα επόμενα χρόνια γιατί τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά είναι μπροστά.

Σ.Μ 

Scroll to Top