Μια αθώα ανάρτηση μου στο ιστολόγιο ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ήταν ικανή για να βγάλει στην επιφάνεια προβλήματα συνοχής στην παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» του κ. Τάσου Ευσταθίου. Η ανάρτηση αφορούσε την κ. Μαριάννα Γράψα και ένα ποστάρισμά της στο facebook.

Το θέμα ήδη το έχει διαβάσει η μισή πόλη αλλά κάποιοι που δεν αντιδρούσαν και δεν μίλαγαν για τις σοβαρές προεκλογικές καταγγελίες εις βάρος της παράταξής τους, βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν την χολή τους υποστηρίζοντας  πως το θέμα δεν είναι σοβαρό. Λες και απάντησαν ΠΟΤΕ στα σοβαρά που αφορούσαν πως μπορεί να διεκδικείς την ψήφο των συνδημοτών σου με δημοκρατικές εκλογές και παράλληλα να ποστάρεις στον τοίχο σου στο facebook το πουλί της Χούντας χαρακτηρίζοντας το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου , ως Επανάσταση!!

Αυτό το θέμα δεν το σχολίασαν άλλωστε δεν ήταν σοβαρό  για σχολιασμό! Τι να έλεγαν άραγε πως συνυπάρχουν με οπαδούς της Χούντας; Το θέμα φυσικά που θα μπορούσε να λυθεί με μια απλή δήλωση καταδίκης «βάρυνε» μια ολόκληρη παράταξη που ήρθε τρίτη. Και ήρθε τρίτη γιατί πολλοί κεντροδεξιοί δεν ψήφισαν καμία από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης.

Βλέπετε και οι ψηφοφόροι δεν το θεώρησαν ιδιαίτερα σοβαρό αφού με την δική τους ψήφο είχαν χαρίσει την δημαρχία για τρεις τετραετίες σε έναν κατά δήλωση του κομμουνιστή τον αείμνηστο Δημήτρη Κιντή ,ο οποίος και  διετέλεσε επί 12 έτη δήμαρχος της πόλης μας. 

Τουλάχιστον τότε απέναντί του βρίσκονταν ο χουντικός δήμαρχος Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας (στο δεύτερο γύρο) και έτσι είχαν να επιλέξουν από τους δύο φασισμούς ΚΟΚΚΙΝΟ ή ΜΑΥΡΟ τον «καλύτερο».

Και επειδή τα δεινά της χούντας ήταν τότε νωπά ψήφιζαν τον πρώτο  που δεν είχαν ζήσει και τότε διαφέντευε τον μισό κόσμο με κύριο εκφραστή του την πάλαι ποτέ κραταιά ΕΣΣΔ. 

Το τι χολή έβγαλαν λοιπόν για την πρώην συνυποψήφιά τους δεν περιγράφεται σε ένα θέμα που όσοι διαβάσατε δεν είχα καμία πολιτική χροιά. Θεωρώ πως το έκαναν για μένα γιατί δεν πιστεύω πως μπορεί να τους έκανε κάτι μια δική τους υποψήφια που έτρεχε μαζί τους σε ένα σωρό εκδηλώσεις ως απλός «στρατιώτης» .

Γράφω για αυτό όχι για να υπερασπιστώ βέβαια το αναφαίρετο  δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας να εκφράζει δημόσια ότι θεωρεί σημαντικό . Αυτό είναι κατοχυρωμένο από την Αστική μας Δημοκρατία αλλά για να τονίσω πως άθελα μου ανέδειξα ένα πρόβλημα συνοχής που έχει η παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» με πολλές  αποστασιοποιήσεις στελεχών της μετά τις εκλογές.

Δεν ήθελα να ασχοληθώ αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο πως δεν έχουν δει το νέο ιστολόγιο της πόλης από τον πρώην υποψήφιό τους και φίλο Άγγελο Κάνδηλα που ξεκάθαρα γράφει πως η ΕΥΚΑΙΡΙΑ χάθηκε.

Και φυσικά χάθηκε από τέτοιους «στρατιώτες» και τον επικεφαλή και όχι από μένα ή το ιστολόγιό μου. Εγώ επιεικής ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους  ήμουν λόγω κομματικής συγγένειας , εάν και οι μισοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροδεξιά. 

Εγώ την αλήθεια μου έγραφα ,αυτή που βλέπω και αυτή που συμμερίζονται πολλοί κεντροδεξιοί της πόλης και όχι μόνο.

Συμβαίνουν παντού αυτά θα πείτε αφού η ΗΤΤΑ φέρνει γκρίνια. Αλλά δεν φτάνουμε ποτέ και στο σημείο να κατηγορούμε για την δική μας έλλειψη συνοχής τον Γαβριήλ Αραμπατζή και την δική του δημοτική παράταξη » Η Πόλη που Θέλω» μέσω αναρτήσεων υποψηφίων δημοτικών μας συμβούλων.

Γιατί εάν είναι αμελητέα η κ. Γράψα με τους 304 ψήφους που απέσπασε ως πρώτη φορά υποψήφια σε δημοτικές εκλογές  οι υβριστές της με λιγότερους τι ακριβώς είναι; Αυτοί που αποκαλούν μάλιστα «ανέκδοτο» τον κ. Αραμπατζή του 10% και των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Μια χαρά τα πήγε για «πρωτάρα» και η δημόσια συμπεριφορά της έδωσε πόντους στην παράταξη αφού απέφυγε τις προκλήσεις άλλων συνυποψηφίων της.

Πρέπει προφανώς να με θεωρούν χαζό για να μην θυμάμαι ποιοι και τι ακριβώς έγραφαν υποστηρίζονταν τον μουγκό «αυτοκράτορά» τους.

Εμένα μπορούν να με υβρίζουν , βήμα έχω και απαντάω όπου προλαβαίνω και εάν έχω διάθεση. Όπως στην ουσία σκληρή κριτική πρέπει να δέχονται και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και όλοι όσοι άσκησαν διοίκηση. 

Αλλά να τα βάλουμε με ένα νέο κορίτσι που τυγχάνει να είναι ανιψιά του πρώην δημάρχου μας κ. Γιάννη Αναγνώστου πάει πολύ και δεν τους ωφελεί.  Άστοχες λοιπόν οι παρεμβάσεις όσων θεωρούν (και είναι πολλοί) πως η παράταξη του κ. Ευσταθίου δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο επειδή «πολεμήθηκε» από τα τοπικά ΜΜΕ.

Όλοι τους έπαιζαν πλην του δικού μου ιστολογίου που δεν έπαιζε άλλωστε και άλλες δημοτικές παρατάξεις που θριάμβευσαν στις πρόσφατες εκλογές.

Ας μην λοιπόν κατηγορούν τα ΜΜΕ που στην εποχή των social media έχουν χάσει την ισχύ τους παγκοσμίως. Και για να μην νομίζετε πως επειδή το κείμενο είναι για εδώ γράφω ευχολόγια.

Προβλήματα συνοχής έχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις που έχασαν και δεν είναι στη νέα διοίκηση. Εγώ δεν ήθελα να γράψω όμως για ένα τέτοιο θέμα που συμβαίνει παντού μετά τις δημοτικές εκλογές.

Αυτό βέβαια που έγινε με την κ. Γράψα δεν το φανταζόμουν καν γιατί δεν έχω βέβαια και καλή επαφή με τους υποψηφίους της συγκεκριμένης παράταξης. Αλλά τέτοια «φαγωμάρα» δεν συναντάς εύκολα παρά μόνο σε δημοτικές παρατάξεις που δεν έχουν καμία ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΉ συνοχή.

Για όσους λοιπόν θεωρούν πως για όλα φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι καλό θα ήταν να κοιτάξουν τι κάνουν οι ίδιοι την κρίσιμη ώρα της κάλπης και ποιους επιλέγουν κάθε φορά να τους εκπροσωπήσουν.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ.  Ευσταθίου που δεν ακολούθησαν τον διαδικτυακό κατήφορο όσων φορτώνουν τα δικά τους προβλήματα σε άλλους.

Το notianea.gr δεν ασχολείται προς το παρόν με τα εσωκομματικά των δημοτικών παρατάξεων όσο αυτά δεν επηρεάζουν την πόλη. Γνωρίζει για τις ενστάσεις που έχουν κάνει για τους σταυρούς τους ΔΥΟ υποψήφιοι της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» (που θεωρούν πως δεν καταμετρήθηκαν σωστά ο ένας , και ο άλλος πως δεν τηρήθηκε σωστά η εκλογική διαδικασία ) και  έχουν κατατεθεί ήδη αλλά αναμένει από τους ίδιους να κάνουν γνωστό στους δημότες μας το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός.

Για τον λόγο αυτό και εγώ θα παραμείνω σε αυτά σεβόμενος την γραμμή του μέσου. Άλλωστε η δική μου επιθυμία ήταν και θα παραμείνει για την δημιουργία μιας  καθαρά κεντροδεξιάς παράταξης όπου βέβαια οι συνυποψήφιοι θα σέβονται ο ένας τον άλλο και όχι το αντίστροφο.

Βλέπω ενδιαφέρον αναγνωστικό και ίσως το «λάθος» μου με την ανάλαφρη ανάρτηση για την κ. Γράψα να με οδηγήσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πως λειτουργούν τελικά οι δημοτικές παρατάξεις.

Σταύρος Μαρίνης