Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη η βιολογική αγορά που πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα στην πόλη μας (απέναντι από το ΙΚΑ Ηλιούπολης) αποκτά μόνιμο χώρο σε οικόπεδο επί της οδού Αλέξανδρου Παπαναστασίου. 

Το μόνο «πρόβλημα» είναι πως το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στην ΕΤΑΔ αλλά θεωρώ πως θα ξεπεραστεί. Αύριο θα επανέλθουμε στο θέμα με έγγραφα που αποδεικνύουν αυτή την «αλλαγή» που επιχειρεί η νέα δημοτική μας αρχή.

Άλλωστε και η προηγούμενη διοίκηση βοήθησε στο να αναπτυχθεί αυτή η αγορά , τώρα με αυτήν θα πάρει μόνιμη μορφή αφού θα «αποκτήσει» τον δικό της χώρο.

Παραχωρείται δηλαδή χώρος που δεν μας ανήκει εάν το έχουν καταλάβει εκεί στην ΕΤΑΔ που κόπτονται τάχα για την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας. 

Από ότι φαίνεται ούτε η ίδια ανησυχεί για την παραχώρηση του οικοπέδου γιατί δεν διανοούμαστε πως την αγνοεί. Εάν συμβαίνει το δεύτερο θα το μάθει από εμάς που το αναδεικνύουμε. Άλλωστε αναδεικνύουμε όσα αφορούν τους δημότες των δήμων στους οποίους απευθυνόμαστε, την πόλη κατοικίας μας θα αγνοούσαμε;

Η παραχώρηση βέβαια του χώρου γίνεται ΔΩΡΕΑΝ ,αφού η Σοβιετία δεν θέλει να εισπράττει μισθώματα. Άλλωστε μπας και είναι δικός της ο χώρος ; Στην ΕΤΑΔ ανήκει. Πρακτικά δηλαδή σε όλους τους Έλληνες και ουσιαστικά στους δανειστές μας! 

Αφού και αυτή έχουν γνώμη για όσα γίνονται με γνώμονα πάντα το δικό τους συμφέρον που δεν είναι ταυτόσημο με το δικό μας σε πολλές περιπτώσεις. Για αυτό και το πολιτικό μας σύστημα όταν θα ζοριστεί και πάλι θα αρχίσει τον «αντιμνημονιακό» του αγώνα παρόλο που επί 10 σχεδόν χρόνια συντηρείται από όσους μας δάνεισαν και δεν μας άφησαν να χρεοκοπήσουμε.

Αυτά το μακρινό 2010 , γιατί τώρα που έσωσαν τις Τράπεζές τους εάν συνεχίσουμε σε λάθος ρότα θα μας αφήσουν στην «τύχη» μας. Δεν ξέρω βέβαια πόσο τυχεροί μπορεί να αισθάνονται όσοι γνωρίζουν πιο είναι το ΑΕΠ της χώρας. Εγώ πάντως δεν θεωρώ πως θα σταθούμε «τυχεροί» για δεύτερη φορά. 

Μπορεί να κάνω και λάθος , άλλωστε οι περισσότεροι θα αποφασίσουν για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το 62% του δημοψηφίσματος το 2015 δεν έπεισε αυτούς που θα έσχιζαν τα μνημόνια να μας βγάλουν εκτός ευρώ , ίσως στο μέλλον με μικρότερο ποσοστό να το δούμε και αυτό.

Η ζωή άλλωστε είναι γεμάτη με εκπλήξεις και η δική σας ψήφος καθοριστική για το που θα πάμε. Άλλωστε δεν σας είδα να προβληματιστήκατε και ιδιαίτερα που ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πορεία άγγιξε το 32% στις τελευταίες εκλογές εάν και έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα από ότι έλεγε πριν το 2015.

Σ.Μ