Είμαστε λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία της νέα διοίκησης του δήμου Ηλιούπολης και οι «μάσκες» θα πέσουν. Φυσικά και τα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν ως νέοι Αντιδήμαρχοι και νέοι πρόεδροι των ΝΠΔΔ του δήμου μας δεν θα μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που σας φωνάζω εδώ και μήνες.

Αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ που κραυγάζει πως με την ψήφο σας φέρατε και πάλι στο προσκήνιο το παλιό που για δεκαετίες διοίκησε την πόλη με άσχημο τρόπο. Το κάνατε επειδή είχατε βαρεθεί μια εννιάχρονη διοίκηση που συμμάζεψε τα οικονομικά του δήμου αλλά δεν έκανε τομές , ούτε ρήξεις και ακολούθησε την πεπατημένη. 

Δεν πίεσε όσο έπρεπε και δεν έστειλε επιτακτικά στον Εισαγγελέα όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς που έβγαζαν μάτι με αποτέλεσμα σε λίγο να λογοδοτεί η ίδια σε αυτούς που βούλιαξαν οικονομικά τον δήμο μας.

Συνέχισε τα ίδια παραμύθια για «δημόσιες» περιουσίες που τώρα θα πρέπει να χαρακτηριστούν δημοτικές κατά τους «αγωνιστές» με ξένα κόλλυβα  και άφησε τους δημοτικούς υπαλλήλους να την εκθέτουν αφού μόνο οι φωνές του δημάρχου τελικά δεν έφταναν.

Το χάιδεμα από τους Αντιδημάρχους του και κάποιους δημοτικούς του συμβούλους προς όλους του τεμπέληδες υπαλλήλους (πλέον μόνο οι συμβασιούχοι κινούνται στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα) ήταν αρκετό για να πείσει την πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων πως με άλλη διοίκηση θα λουφάρουν περισσότερο.

Βέβαια μετά την γενική κατακραυγή για την καθαριότητα της πόλης και παρόλο που οι καλοκαιρινές τους άδειες αποδυνάμωσαν την λειτουργικότητά τους (λες και όλοι μαζί μπορούν) μάζεψαν κάποια μπάζα για να πανηγυρίζει ο κ. Κόλκας πως κάτι πέτυχε με τις «καταγγελίες» του στο πρωτόκολλο του δήμου μας!

Οι αποτυχημένοι λοιπόν επέστρεψαν αφού λίγο πάνω από 12.000 συμπολίτες μας αναπόλησαν τις «ένδοξες» μέρες όπου ‘εκλάπησαν» εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του δήμου, όπου η διοίκηση Βαλασόπουλου παρέλαβε χρέη που ξεπερνούσαν τα 14.000.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε δομές , μισθούς , κολλητούς και φίλους και επειδή το «πάρτι» ποτέ δεν παύει στους ΟΤΑ , για να έχουν πλεόνασμα οι επόμενοι φανταστείτε πόσο «κλέφτες» ήταν οι προηγούμενοι. 

Αναμένουν λοιπόν κάποιοι αφελείς συνδημότες μας πως από τον Σεπτέμβριο θα έρθει η κανονικότητα στον δήμο όπως κάποιοι άλλοι  αφελείς (ανάμεσά τους και εγώ) αναμέναμε από την νέα κυβέρνηση να μειώσει τις σπατάλες του Δημοσίου.

Προς το παρόν ετοιμάζεται για νέους διορισμούς στους ΟΤΑ και ότι μας μείωσε από τους φόρους σκέφτεται να μας τα πάρει από τς ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Είναι νωρίς θα πει κανείς για κριτική αλλά έτσι μου  έλεγαν και όταν από το 2007 φώναζα πως η Ελλάδα χρεοκοπεί. Δεν έχει ανάγκη μου έλεγαν όλοι οι λαοί και τα κράτη χρωστάνε!

Τελικά εμείς χρωστούσαμε πολλά παραπάνω από άλλα κράτη και το κυριότερο δεν μπορούσαμε να συντηρήσουμε ένα Κράτος το οποίο αριθμούσε τότε πάνω από 800.000 δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να έχουν υπολογιστεί και οι κρατικοδίαιτοι του ιδιωτικού τομέα! 

Αλλά  μην φεύγουμε από το θέμα μας που είναι η νέα διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης. Θα μπορούσα από σήμερα να αρχίσω να σας «αναλύω» έναν- έναν τους νέους Αντιδημάρχους και τους προέδρους των ΝΠΔΔ του δήμου αλλά θα έλεγαν πως πέφτω έξω στις προβλέψεις μου κάποιοι αιώνιοι τεμπέληδες οπαδοί της νέας διοίκησης.

Θα άρχιζαν  πάλι να λένε τις γνωστές ανοησίες που έχουν εκφέρει κατά καιρούς για μένα στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκεί που η υπεροχή μου έναντι τους είναι συντριπτική αφού δεν διαθέτουν παρά μόνο το προσωπικό τους προφίλ και τίποτα παραπάνω. 

Αλλά ας τους κάνουμε την χάρη να περιμένουμε μία εβδομάδα ακόμα δεν χάθηκε ο κόσμος  ή και δύο εάν χρειάζεται για να ανακοινωθούν τα «σημαντικά» πρόσωπα που θα στελεχώνουν το νέο διοικητικό σχήμα.

Να γράψω καλή κουβέντα για όσους φέσωσαν τον δήμο μας εγώ δεν παίζει, ας επιστρέψουν πρώτα τα 14.000.000 ευρώ που παρέδωσαν χρέος και μετά το συζητάμε και πάλι.

Να ξέρετε επίσης πως από το 1950 και μετά έχουν διαγραφεί από το κεντρικό κράτος τρεις φορές χρέη δήμων και ανάμεσά τους ήταν φυσικά και ο δικός μας.

Για αυτό θα ήταν καλό να μας ενημερώσει και η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης  αφού επί δημαρχίας Δ. Κιντή έγινε το μεγαλύτερο «κούρεμα» επί αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου φυσικά στην πρωθυπουργία της χώρας.

Τα «κούρεψε» ή μάλλον τα χάρισε και τα χρέωσε στο δημόσιο χρέος της χώρας έτσι για να έχουμε να ζητάμε δανεικά και αγύριστα από τους «κακούς» δανειστές που μας δάνεισαν με επιτόκιο κάτω της μονάδας την στιγμή που οι αγορές δεν μας δάνειζαν καν. 

Σήμερα μας δανείζουν με επιτόκιο πάνω από 3% και είμαστε και ευχαριστημένοι και καλά κάνουμε γιατί όποιος δανείζει την Ελλάδα στην ουσία έχει «χάσει» τα λεφτά του για τα επόμενα 50 χρόνια.

Εάν ποτέ αποπληρωθεί το 80% αυτών που δάνεισε θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μισό αιώνα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πάμε λοιπόν να γελάσουμε με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την νέα διοίκηση και να τους ευχηθούμε για το καλό της πόλης να μην μείνουν ατιμώρητα , τα λάθη , οι παραλείψεις ή οι κλεψιές τους.

Για να πετύχουν κάτι είναι να ξεγελάσουν κάποιους ανόητους από εσάς πως τάχα είναι περισσότερο ικανοί από τους προηγούμενους. Για εμένα δεν είναι και το μόνο που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από αυτούς είναι να «κλέψουν» λιγότερα από τις προηγούμενες φορές που ήταν στο τιμόνι του δήμου.

Όποιος είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών να έχει έτοιμο και το άλλοθι του εάν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και επιβεβαιωθώ πως θα δημιουργήσει ελλείμματα η νέα διοίκηση. Γιατί αυτοί που στο τέλος την πληρώνουν στις σπάνιες περιπτώσεις που είχαμε αυτοδιοικητικούς στη φυλακή ήταν αυτοί και μόνο ο Παπαγεωργόπουλος στην Θεσσαλονίκη την πλήρωσε ως δήμαρχος.

Βλέπετε αυτοί υπογράφουν και ο σοφός λαός μας λέει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας…….. λέει και κάτι άλλο αλλά μάλλον δεν κολλάει για την περίπτωση. Ίσως καμία εικοσαετία πριν να κόλλαγε! 

Σ.Μ