Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Νικ. Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην ζητούν τη χορήγηση ελαφρυντικών για τους εντολείς τους.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και για επιμέρους πράξεις όπως ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής  και σύσταση συμμορίας.

«Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος…»

Ο εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων καθώς στην αγόρευση του εμφανίστηκε πεπεισμένος πως έσπρωξαν τον άτυχο νεαρό στον κενό. «Προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Η τραγική μητέρα δεν άντεξε στο άκουσμα των κατηγορουμένων οι οποίοι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 25χρονο. Όταν ο Πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια ισχυριζόμενος πως το θύμα, το οποίο απειλούσε με μαχαίρι, γλίστρησε στον γκρεμό η μητέρα ξέσπασε: «Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος… Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά» . Ήταν τέτοια η συναισθηματική φόρτιση που ακόμη και ο διερμηνέας λύγισε και με δακρυσμένα μάτια ζήτησε λίγο χρόνο να συνέλθει λέγοντας: «δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος από το Ιράκ στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν πλησίασε τον 25χρονο καθώς βρισκόταν κοντά στην κοπέλα που τον συνόδευε μαζί με τον ανήλικο , ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη 10 ετών. «Ο Πακιστανός είχε αναλάβει τον άνδρα. Όσο έψαχνα την τσάντα της κοπέλας τον άκουσα  να έρχεται και να μου φωνάζει πάμε να φύγουμε, δεν κατάλαβα γιατί ούτε είδα τι έγινε με το νεαρό. Δεν γνωρίζω εάν τον πέταξε στο γκρεμό» είπε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια. «Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε αλλά όχι να σκοτώσουμε…».

«Φανταστείτε τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο γιος μου στα τελευταία λεπτά της ζωής του από αυτούς και κυρίως από τον αρχηγό που έχει το θράσος να υψώνει τη φωνή του στο δικαστήριο» διαμαρτυρήθηκε η μητέρα του θύματος υποδεικνύοντας ως αρχηγό τον νεαρό Ιρακινό.