Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς στις 11:00, μετά και τις αρνήσεις των Μητσοτάκη-Τσίπρα-Ανδρουλάκη να λάβουν τις διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο καλεί αύριο Τετάρτη (24/5) τους εκλεγμένους πολιτικούς αρχηγούς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς στις 11:00, μετά και τις αρνήσεις των Μητσοτάκη-Τσίπρα-Ανδρουλάκη να λάβουν τις διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθούν οι:

Κυριάκος Μητσοτάκης
Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Ανδρουλάκης
Δημήτρης Κουτσούμπας
Κυριάκος Βελόπουλος

Αν δεν υπάρξει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης και στη σύσκεψη τότε ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τα επόμενα βήματα
Σε περίπτωση διεξαγωγής των εκλογών την 25η Ιουνίου, την ερχόμενη Κυριακή, 28 Μαΐου αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής.

Ακολούθως, την Τρίτη 30 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και θα ακολουθήσει η διάλυσή της το απόγευμα με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες, στο διάστημα μεταξύ Τρίτης 23 και Κυριακής 28 Μαΐου, θα γίνει ορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με επικρατέστερο όνομα αυτό του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Τέλος, έως τις 7 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο.