Με καθημερινές εκδηλώσεις από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου που ανοίγει το Τριώδιο μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα «Οι Γιορτές των Απόκρεω» επιστρέφουν στην Καλλιθέα, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων.

Νέοι θεσμοί που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, όπως η μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων την Κυριακή 12/2 στις 12 το μεσημέρι, η Τσικνοπέμπτη στο πάρκο Χαροκόπου με τους μεζέδες της ημέρας δωρεάν, το «δυνατό» αποκριάτικο πάρτι στο κλειστό γυμναστήριο της Εθνικής Αντίστασης (Σάββατο 18/2, ώρα 7.30 μ.μ.) έρχονται να ανταμώσουν με τα παραδοσιακά κούλουμα με πολλά παραδοσιακά εδέσματα και συναυλία με τη Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά από «Τα παιδιά της Πάτρας».
Μαζί, όλες αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθεί –πάντα με ελεύθερη είσοδο- σωρεία άλλων εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, καντάδες στους δρόμους της πόλης, παραστάσεις θεάτρου σκιών, face
painting, εμψυχωτές-διασκεδαστές για τα παιδιά, δράσεις των δομών και των Εργαστηρίων του Δήμου και πολλά άλλα.
Παρουσιάζοντας το αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος τόνισε:
«Μετά από δύο χρόνια κεντρικών υγειονομικών απαγορεύσεων, οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις επιστρέφουν στην πόλη μας!
Με πλήθος εκδηλώσεων που ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα, προβάλλουμε ήθη, αναβιώνουμε έθιμα και παραδόσεις.

Το εορταστικό μας πρόγραμμα είναι καθημερινό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα και σε μικρούς και σε μεγάλους να βιώσουν το εορταστικό κλίμα που απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη.
Σας περιμένουμε όλες και όλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, που οι μέρες την επιβάλλουν. Με χαρά, ζωντάνια και κέφι που αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά του τόνου και του ρυθμού των ημερών.
Θα είμαστε όλοι μαζί, με τους δεσμούς που μας ενώνουν και το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και το αύριο.
Καλή Αποκριά σε όλους».
Για το ίδιο θέμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης επεσήμανε:
«Πόλη Πολιτισμού αποτελεί πλέον η Καλλιθέα με σωρεία εκδηλώσεων αλλά και πνευματικών αναζητήσεων όλες τις εποχές του χρόνου.
Για τη διοίκηση του Δήμου μας, ο Πολιτισμός αποτελεί πηγή ζωής και έμπνευσης. Είναι το διαβατήριο για την αναζήτηση και τη δημιουργία αλλά, συγχρόνως, και για μια μεγάλη γιορτή με την κοινωνία παρούσα.
Τη στιγμή που προετοιμάζουμε το πρόγραμμα για «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», που ξεκινά οσονούπω για 4η συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζουμε σήμερα εκείνο της Αποκριάς, με πλήθος καθημερινών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Είναι ένα πρόγραμμα που κάνει την Καλλιθέα ξεχωριστή, τα τελευταία χρόνια, και για τις ημέρες του Τριωδίου. Μια πόλη ζωντανή, δημιουργική και αλλιώτικη πλέον όλους τους μήνες του έτους. Μια πόλη ζωντανή, που έχει αφήσει τις ημέρες της μιζέριας και πραγματοποιεί έφοδο στο μέλλον.
Με τις νέες και τους νέους, με τις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες στην πρώτη γραμμή σε μια αρμονική διαγενεακή σύζευξη με προοπτική. Διότι, τα καλύτερα έρχονται. Και για τον Πολιτισμό και για την κοινωνία
ολόκληρη».