Πήγε να βρει… χοχλιούς και βρήκε τον μπελά του! Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο 40χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην κλοπή περισσότερων από 100 υδρόμετρων στην ευρύτερη περιοχή του Ινίου…

Ο ίδιος επέμεινε μέχρι τέλους στην αθωότητα του, υποστηρίζοντας ότι τη μία φορά που εθεάθη στην περιοχή με το αυτοκίνητο του έψαχνε για σαλιγκάρια. Ντόπιοι που θεώρησαν ύποπτη την παρουσία του συγκράτησαν τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου του και απευθύνθηκαν στις Αρχές για τις έρευνες.

Είναι μία υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς αφενός θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα υδρόμετρα, αφετέρου η κλοπή έχει προκαλέσει σύγχυση στον τοπικό ΤΟΕΒ ως προς τον προσδιορισμό των ποσοτήτων νερού που έχουν καταναλωθεί για την άρδευση των χωραφιών.

Για το λόγο αυτό και υπήρξε παράσταση από πλευράς του ΤΟΕΒ στο δικαστήριο σε βάρος του 40χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, κατά συγχώνευση.