Η αμερικανική Royal Caribbean ανακοίνωσε τη δρομολόγηση ακόμη δύο κρουαζιερόπλοιων από το καλοκαίρι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε τρία.


Όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες από τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα προγραμματίζει, υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, να ανοίξει φέτος για τον εισερχόμενο Τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας, από τις 14 Μαΐου 2021. Οι ΗΠΑ δείχνουν ότι θέλουν να κυριαρχήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και μέσω της κρουαζιέρας.

Πρόσφατα ανακοίνωσε η Royal Caribbean την δρομολόγηση του νεότευκτου πλοίου της Odyssey of the Seas περί τα τέλη Μαΐου 2021 με τα sea trials να έχουν πραγματοποιηθεί στην Βόρεια Θάλασσα στις 14 & 15 Μαρτίου 2021 με αφετηρία στο Ισραήλ προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς με ενδιάμεση προσέγγιση στην Κύπρο, ανάλογες ανακοινώσεις δρομολογήσεων πλοίων τους με εβδομαδιαίες προσεγγίσεις σε δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Αναμένεται να ακολουθήσουν τις αμέσως προσεχείς μέρες/εβδομάδες, με πρωταγωνιστές εταιρίες κολοσσούς της παγκόσμιας κρουαζιέρας όπως MSC Cruises, TUI Cruises, Costa Crociere, Aida Cruises, Hapag Lloyd Cruises, Holland America Lines κα.

Όμως ο Όμιλος Royal Caribbean δυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο αφού ανακοίνωσε τη δρομολόγηση δύο δυο επιπλέον πλοίων από το καλοκαίρι 2021.

1) Το Celebrity Apex, νεότευκτο, παραδόθηκε πριν ένα χρόνο και δεν έχει ταξιδεύσει ακόμη H Celebrity Cruises, πρώην Chandris είναι θυγατρική της Royal Caribbean
Από τις 19.6.2021 θα πραγματοποεί δύο δρομολόγια διάρκειας 7-8 ημερών από Πειραιά προς: Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο, Λεμεσσό, Χανιά, Σαντορίνη, Ρόδο, Ισραήλ.

Το πλοίο θα έχει Έλληνα πλοίαρχο, τον Δημήτρη Καφετζή ακολουθώντας την παράδοση της Celebrity Cruises να έχει ελληνικό πληρώματα σε θέσεις κλειδιά της γέφυρας, μηχανής και ξενοδοχειακού τμήματος.
Το κρουαζιερόπλοιο αυτό ουσιαστικά ντουμπλάρει το Odyssey of the Seas της μητρικής Royal Caribbean στη γραμμή Ισραήλ-Κυπρος-Ελληνικά νησιά – Πειραιάς καταρχήν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους Ισραηλινούς.

2) Ένα επιπλέον πλοίο της Royal Caribbean, τo Jewel of the Seas δρομολογείται από τις 17 Ιουλίου από την Λεμμεσό σε 7ημερες κρουζιέρες με προορισμούς Πειραιά, Ροδή, Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη.

Οι αυτές δρομολογήσεις αναφέρονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Για την Ελλάδα όπως ανακοίνωσε   ο CEO Royal Caribbean Group Richard Fain, οι προϋποθέσεις το 2021 είναι εξαιρετικές: “Greece is going to be a big destination.”-Η Ελλάδα θα γίνει ένας μεγάλος προορισμός.