Επιχειρώντας σε θάλασσα, ξηρά αλλά και από αέρος, αναζητούν τα στελέχη του Λιμενικού και της Frontex τους 6 αγνοούμενους μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος το οποίο βυθίστηκε την ώρα που προσέγγισε την παραλία Μπλεφούτι στη Λέρο.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει 49 από τους συνολικά 55 μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας.

Ανάμεσα στους διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, ήταν και 4 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες είχαν καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, την Ουγκάντα, τη Σομαλία το Σουδάν και την Ερυθραία. Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, συμμετέχει και ελικόπτερο της Frontex.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη διάσωση μεταναστών στη Λέρο
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται βορειοανατολικά ν. Λέρου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, για εντοπισμό πνευστής λέμβου (α.λ.σ.), με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι εξήλθαν από αυτήν και παρέμειναν στην ακτή (παραλία «Μπλεφούτι»). Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου. Κατά δήλωσή τους, στην ανωτέρω λέμβο επέβαιναν πενήντα πέντε (55) άτομα και είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία.

Στην εν λόγω περιοχή επιχειρούν προς εντοπισμό αγνοούμενων ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) αεροσκάφος FRONTEX, καθώς και στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βόρειοι 4 – 5 μποφόρ.