“Μαϊμού” τεχνικοί: Συλλήψεις για απάτες εις βάρος των ηλικιωμένων

Εμφανίζονται είτε ως τεχνικοί της ΔΕΗ είτε ως πρόσωπα, γνωστά οικείων ατόμων των ηλικιωμένων-θυμάτων και ανάλογα την ιδιότητα που επικαλούνται κάθε φορά, αρπάζουν και το ύψος του ποσού. Όσο για τους ηλικιωμένους- θύματα, που διαμένουν από τη Ραφήνα και τη Φιλοθέη μέχρι την Ανάβυσσο, έχασαν γύρω στις 60.000 ευρώ, από τη δράση διδύμου επιτηδείων οι οποίοι συνελήφθησαν εν τέλει από την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν, λοιπόν, στην Αρτέμιδα, πριν προχωρήσουν σε μία ακόμη απάτη,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 35 ετών, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ύστερα από έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Ραφήνας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο 8μηνο, προσποιούμενοι είτε τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., είτε τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων οικείων προσώπων των παθόντων, διέπρατταν συστηματικά απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, τους οποίους προσέγγιζαν στο δρόμο και από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει η Αστυνομία, εκτιμάται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο ξεπερνά τις -60.000- ευρώ. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά  περιπτώσεις απάτης, στις περιοχές της Ραφήνας, Χαλανδρίου, Φιλοθέης, Αμπελοκήπων και Αναβύσσου, ενώ το σύνολο των παθόντων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -645- ευρώ, κοσμήματα, -3- κινητά τηλέφωνα, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Scroll to Top