Οι επιλογές μιας κυβέρνησης έχουν κατά βάση την σφραγίδα του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του. Από την αρχή είχα επισημάνει πως η νέα κυβέρνηση έχει διαβάσει μάλλον επιπόλαια το σχεδόν 40% που της χάρισαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. 

Η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών του δεν κάνουν ξαφνικά πανίσχυρη τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ιδίως εάν επιλέγει με κριτήριο τους φίλους και γνωστούς που «βοήθησαν» και δεν κοιτάει την μεγάλη εικόνα που θα πρέπει να είναι το γκρέμισμα της διαφθοράς και το μίκρεμα του Δημοσίου Τομέα ως τη μοναδική λύση για να βγούμε οριστικά από την οικονομική κρίση. 

Το ξεπούλημα δομών του κράτους δεν θα ωφελήσει κανέναν εάν τα χρήματα αυτά δοθούν και πάλι σε μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και όχι σε προγράμματα ανάπτυξης. 

Αφορμή για το παρόν άρθρο είναι η περίπτωση του νέου διοικητή της ΕΥΠ του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα. Δεν θα μπω καν στην ουσία της υπόθεσης αλλά θα επισημάνω πως η επιλογή βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε μερικούς μήνες θα ξέρουμε πόσο ικανός ή παντελώς ανίκανος είναι ο κ. Κοντολέων για την συγκεκριμένη θέση, γιατί για εμένα εκτός από τα τυπικά προσόντα υπάρχουν και τα ουσιαστικά. 

Και η χώρα έχει πληρώσει ακριβά όσους είχαν τα τυπικά προσόντα αλλά απέτυχαν να παράξουν κάποιο έργο στους τομείς που τους είχαν ανατεθεί.

Άλλωστε το Ελληνικό Δημόσιο έχει πληρώσει μέχρι σήμερα εκατομμύρια ανίκανους διοικητές ΔΕΚΟ αλλά και εκατοντάδων οργανισμών που τροφοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά.

Γι΄αυτό και χρεοκοπήσαμε και θα χρεοκοπήσουμε και πάλι αφού η λάθος συνταγή συνεχίζεται και με την παρούσα κυβέρνηση που προσπαθεί να μας τρελάνει με τις δεκάδες άστοχες επιλογές της.

Μέχρι και φιλικά ΜΜΕ προς τη ΝΔ όπως το antinews.gr έχουν αγανακτήσει βλέποντας πως η νέα διακυβέρνηση δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή της περιόδου 2012-2014 αλλά μάλλον εκείνη της περιόδου Κώστα Καραμανλή όπου διάφορα σαπρόφυτα «λυμαίνονταν»το δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος.

Δεν θεωρώ πως θα πετύχει κάτι σημαντικό η νέα κυβέρνηση για τους περισσότερους και το γράφω από την αρχή για να ξεκαθαρίσω απόλυτα τη θέση μου.

Όσοι ψηφίσαμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλουμε ένα μικρότερο και πιο ικανό κράτος και κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για την αύξηση της μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κοιτάξουν πάντα πως θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη με μικρότερο κόστος. Θα πάνε Βουλγαρία , Ρουμανία , Σκόπια απλώς για να αποφύγουν να δώσουν φόρους ή μισθούς της προκοπής.

Το περιβάλλον του νέου πρωθυπουργού δεν έχει αντιληφθεί μάλλον πως ο ιδιωτικός τομέας της χώρας είναι κρατικοδίαιτος και εξακολουθεί και στηρίζει επιχειρηματίες που έπρεπε από καιρό να είναι στη φυλακή.

Μετά τον Τσουβάλα, έχουμε τον Κοντολέων , έχουμε τον Μίχαλο να προσεγγίζει εκ νέου την παρούσα κυβέρνηση και την Γιάννα Αγγελοπούλου να μπαίνει στο παιχνίδι!

Αυτά τα «θαύματα» μαζί με επιλογές από τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ που μυρίζουν ναφθαλίνη είναι τα πρώτα κακά δείγματα της νέας κυβέρνησης. 

Τα καλά είναι μερικές «ανάσες» στην φορολογία (που δεν ευνόησαν μόνο τους οικονομικά αδύνατους και τους μικρομεσαίους αλλά δυστυχώς όλους)  και κάποιοι τεχνοκράτες που είναι γύρω- γύρω από τον πρωθυπουργό. 

Επικοινωνιακά θα κριθούν οι νέες επιλογές. Αλλά άμα κάνεις την μία μ@λ@κί@ μετά την άλλη δεν μπορεί να σε σώσει κανένα επικοινωνιακό επιτελείο. 

Οι ίδιοι άνθρωποι που το 2007 μου έλεγαν να μην  γράφω για την επικείμενη χρεοκοπία μου λένε σήμερα να κάνω υπομονή γιατί ο Κυριάκος θα τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο.

Σιγά μην τους ακούσω, αυτοί «έκλεψαν» και με τον Νόμο  για 10 ζωές, εγώ είμαι «χρεωμένος» και «υποχρεωμένος»  να υπηρετώ τους πολλούς.

Όχι γιατί απλώς αγαπάω το λειτούργημα μου αλλά γιατί έτσι είμαι σαν άνθρωπος και «δυστυχώς» δεν μπορώ να αλλάξω για να «σωθώ».

Άλλωστε για τον καθένα μας η «σωτηρία» είναι κάτι διαφορετικό και εγώ έχω επιλέξει να «πεθάνω» μαζί σας. Δίπλα σας για να μην μου δώσετε καμία σημασία όπως κάνετε άλλωστε ως πλειοψηφία ΠΑΝΤΑ. 

Για να τελειώνω λοιπόν αυτό το άρθρο εξηγούμε. Τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις «καλές» πολιτικές δεν μπορεί να είναι μέτριοι ή απατεώνες. Ή μήπως κάνω λάθος εκλεκτοί μου αναγνώστες; 

ΥΓ: Το καλές είναι σε εισαγωγικά γιατί άλλες πολιτικές υποσχέθηκε η ΝΔ προεκλογικά και άλλες υλοποιεί κατά κανόνα. Μικρό υπουργικό σχήμα δεν είδαμε, μικρότερο δημόσιο δεν βλέπουμε, η ΕΡΤ τα ίδια χάλια, και ας το αφήσω εδώ για να έχουμε να γράφουμε και τις επόμενες  μέρες.

Αφήνω λοιπόν να «ανθίσουν» οι επιλογές της νέας κυβέρνησης για να δω θα βγουν «αγκάθια» ή «ρόδα»; Ρητορικό το ερώτημα αφού όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! 

Σ.Μ