Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν στις 13 Νοεμβρίου 2019 ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους».

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας, των δύο φορέων για την προώθηση δράσεων, που σχετίζονται με τον 7ο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Καθαρή και Προσιτή Ενέργεια για όλους), καθώς το ΚΕΠΑ από τον Οκτώβριο του 2018 είναι ο αποκλειστικός κόμβος της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ (United Nations Academic Impact – UNAI) για τον 7ο στόχο (UNAI Hub SDG7).

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δημοτών Μοσχάτου-Ταύρου για τα οφέλη, που παρέχει η χρήση φυσικού αερίου στην οικία ή στον επαγγελματικό τους χώρο, καθώς και για τις καλύτερες και οικονομικότερες δυνατές υπηρεσίες προς αυτούς από εταιρείες παροχής και επαγγελματίες εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Πρόσκληση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στην ημερίδα:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Δημότες του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την διπλή ιδιότητα του συντονιστή του Δικτύου Πράσινης Ενέργειας του ΟΣΕΠ (BSEC – GEN) και του Ακαδημαϊκού Κόμβου για τον 7ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNAI Hub SDG7), έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για τον σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση δράσεων σχετικών με το στόχο αυτό.

Με αυτή την αφετηρία, οι δύο φορείς διοργανώνουν στις 13 Νοεμβρίου 2019, ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους», καθώς τα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής, της προστασίας του περιβάλλοντος, της εξασφάλισης καθαρής ενέργειας και της αποτελεσματικής ενημέρωσης των δημοτών για τα πολλαπλά οφέλη παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τελευταίους.

Ένα πρόγραμμα αρχικών δράσεων με την έναρξη της νέας θητείας της Δημοτικής Αρχής επιδιώκει να αποτελέσει τον καταλύτη για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ευρύτερου προγράμματος με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ, καθ. κ. Δημήτριος Μαυράκης σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις εργασίες της ημερίδας, που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο).

Επιδίωξη της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δημοτών Μοσχάτου-Ταύρου για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, που παρέχει η χρήση φυσικού αερίου και των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης τους από αυτούς.

 

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου