Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία της ΝΔ σε Γλυφάδα- Άλιμο- Ηλιούπολη- 25 προσαγωγές από την αστυνομία

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν άγνωστοι τη νύχτα σε καλά οργανωμένο μπαράζ επιθέσεων εναντίον υποκαταστημάτων τραπεζών και γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Αθήνας. Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Από τον Άλιμο…

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον Αλιμο και ολοκληρώθηκαν μισή ώρα αργότερα στην Καισαριανή.

Οι ομάδες των ταραξιών έδρασαν με σχέδιο, σχεδόν ταυτόχρονα, στον Αλιμο, τη Γλυφάδα, την Κυψέλη και την Καισαριανή, σπάζοντας ΑΤΜ και τζαμαρίες τραπεζών και πολιτικών γραφείων.

Την 01.35 της Δευτέρας επιτέθηκαν σε τράπεζα της Εθνικής επί της οδού Θουκυδίδου 27 στον Αλιμο, προκαλώντας φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος και το ΑΤΜ.

Επίσης, έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων της ΟΝΝΕΔ που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στον αριθμό 32, στην ίδια διεύθυνση.

Σχεδόν την ίδια ώρα, με διαφορά ενός λεπτού, άλλη ομάδα επιτέθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου 11, στη Γλυφάδα, σπάζοντας τα τζάμια της πρόσοψης.

Λίγα λεπτά αργότερα, την 01.55, σημειώθηκε νέα επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Κερκύρας 51, στην Κυψέλη. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στην τζαμαρία και το ΑΤΜ.

… στην Καισαριανή

Μετά από πέντε λεπτά, στις 02.00, άλλη ομάδα «κρούσης» επιτέθηκε σε υποκατάστημα της Εθνικής στη Καισαριανή, επί της οδού

σπάζοντας την πρόσοψη του καταστήματος.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου, εννέα από την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και δέκα από την Καισαριανή.

….στην Ηλιούπολη

Το μένος των Αναρχικών δεν γλίτωσαν ούτε τα γραφεία της Τοπικής της ΝΔ στην Ηλιούπολη όπου αφού κατέβασαν μια τζαμαρία μπήκαν μέσα και βανδάλισαν τον χώρο γράφοντας συνθήματα. “Αίτημα” των μπαχαλάκηδων είναι να σταματήσει η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ την απελευθέρωση χώρων από καταλήψεις. Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζουν πως οι δικές τους επιχειρήσεις στα Εξάρχεια έχουν κινητοποιήσει “αλληλέγγυους” αλλά και ποινικούς σε μια αγαστή συνεργασία πρόκλησης φθορών σε διάφορα κτήρια. Τα γραφεία της ΝΔ που δέχθηκαν επίθεση βρίσκονται στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Μπουμπουλίνας.  Τέλος να τονιστεί πως ανάλογη επίθεση έγινε και στα γραφεία της Τ.Ο ΝΔ στον Άγιο Ελευθέριο που βρίσκονται επί της οδού Πετρίδου 1-4 

Scroll to Top