Ο διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων, Άντριου Μπάρογουεϊ, είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της Καλλιθέας.


Σε μια ομολογουμένως παράξενη κίνηση ο Αμερικανός διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων (hedge fund manager) Άντριου Μπάρογουεϊ αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλιθέας.
Ο σύλλογος των νοτίων προαστίων της Αθήνας συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, στη Super League 2.

Ο Μπάρογουεϊ  δαπάνησε 300 χιλιάδες ευρώ για το deal με την Καλλιθέα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε δώσει άδεια στον Αμερικάνο επιχειρηματία, Άντριου Μπάρογουεϊ, από τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρώσει την αγορά του 90% των μετοχών της ΠΑΕ Καλλιθέας.
Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με το 90% των μετοχών να ανήκει πλέον στον Αμερικανό επιχειρηματία.
Ο Μπαρογουέι υπήρξε μεγαλομέτοχος στην ομάδα χόκεϊ των Arizona Coyotes που συμμετείχε στο εθνικό πρωτάθλημα NHL και από το 2019 είναι απλά μικρομέτοχος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου «η εκτελεστική ομάδα του Barroway περιλαμβάνει επαγγελματίες με εμπειρία σε ανώτατο επίπεδο στο ευρωπαϊκό και ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο σκοπός του δεν επικεντρώνεται στα άμεσα αποτελέσματα, αλλά στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, με απώτατο στόχο, αφενός τη συμμέτοχη της ομάδας στην ανώτατη κατηγορία (SUPERLEAGUE) και αφετέρου στην λειτουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης».