Ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔΑ.

Οι δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (σημερινός πρόεδρος ΠΕΔΑ), Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης έχουν «κλειδώσει», σύμφωνα με πληροφορίες για υποψήφιοι πρόεδροι στην μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση Δήμων της χώρας, αυτή τη Αττικής.

Ο Γ. Ιωακειμίδης που προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς κατεβαίνει ως ανεξάρτητο, ο «πράσινος» Στ. Τζουλάκης με τη στ΄ ο Γ. Μαρκόπουλος που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ φαίνεται πως, μετά την πιθανή αποχώρηση από την κούρσα του, επίσης, «γαλάζιου» δημάρχου Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, έχει την άτυπη στήριξη της Πειραιώς. Ο τελευταίος είχε ανακοινώσει την προπερασμένη εβδομάδα την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκέφτεται να αποσυρθεί, καθώς, όπως λέει σε συνομιλητές του, «έχει πολύ δουλειά να κάνει στον δήμο του».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ποιος θα είναι υποψήφιος, αλλά τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των  Π. Φιλίππου (Σαρωνικού), Α. Κατωπόδη (Βύρωνα) και Γ. Λαγουδάκη (Περάματος), οι οποίοι, ωστόσο, «παίζουν» και για την ΚΕΔΕ.

Scroll to Top