
Κατάθεση «ποταμό» που «φωτογραφίζει» αλλά δεν κατονομαζει τον περιβόητο «Ρασπούτιν» έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ο οποίος είχε παραιτηθεί με… βροντερές καταγγελίες για παρεμβάσεις, από την εποπτεία της έρευνας για τη Novartis.
Επί περίπου 5 ώρες ο κ. Αγγελής περιέγραφε λεπτομερώς το πολιτικό-δικαστικό παρασκήνιο που υποστηρίζει ότι υπήρχε στην έρευνα για τη Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» ο οποίος, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι άλλος από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ο κ. Αγγελής «έδειξε» εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Παπαγγελόπουλο πως ήταν εκείνος που «έλυνε κι έδενε» στη Δικαιοσύνη. Επικαλούμενος τα λόγια συναδέλφων του ο πρώην εποπτεύων της έρευνας για την υπόθεση της Νovartis έθεσε στο «κάδρο» τον κ. Παπαγγελόπουλο, σηματοδοτωντας εξελίξεις και νέο γύρο μαρτυρικων καταθέσεων.
Αν και το όνομα του κ. Παπαγγελόπουλου δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο της κατάθεσης του κ. Αγγελή, διαχέεται σε κάθε φράση του, καταδεικνοντας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τη δύναμη και την εξουσία που ασκούσε στα τεκταινόμενα ενώπιον της Δικαιοσυνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής αν και απέφυγε ρητά να πει δεν ποιό πρώην κυβερνητικό στέλεχος βρίσκεται πίσω από τον περίφημο «Ρασπούτιν», επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών σημειώσει με νόημα αναφορά του, ότι δηλαδή «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται».
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».
Ο κ. Αγγελής υπενθύμισε άλλωστε, πως η ίδια η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που είχε πεί ποιός είναι ο «Ρασπούτιν».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής προσθεσε ότι το ονομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου και η Μαρία Παπασπύρου. Φέρεται να αναφέρθηκε δε σε συναντήσεις που είχε ο ιδιος και με τους τρείς ( Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».Τότε όμως ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε πει, κατά τους ισχυρισμούς Αγγελή πως «θα έπρεπε για αυτό να ενημερώσει πιο πάνω…».
Ο πρώην εποπτεύων της έρευνας υποστήριξε πως έχει καλές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους του (Δημητρίου και λοιποί) αλλά προέχει για αυτόν η αλήθεια. » Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα ο κ. Αγγελής εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του ο οποίος ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από τον ίδιο που ήταν ο επόπτης της ερευνας.
«Κουμάντο» δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν»., ισχυρίστηκε σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του ειδικότερα έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου σύμφωνα με τα οποία την απείλησε η κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.
Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις από τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».
Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Προς επίρρωση των ισχυρισμών του έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ραίκου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.
Τέλος επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Ευ.Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Αρειο Πάγο και επανέλαβε ,ότι είχε υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.
ΠΗΓΗ
Related posts
Αναζήτηση
Διαβάστε επίσης
- Π. Φάληρο: Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο πολυκατοικίας
- Περιμένουν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – Φόβος για την Αγία Σοφία
- Βύρωνας: Φωτιά σε διαμέρισμα
- Άγιος Δημήτριος: Διαρρήκτες άδειασαν κοσμηματοπωλείο
- Παλαιό Φάληρο: Με Αλβανό που εμπλέκεται σε ληστείες σε ΕΛΤΑ, σχετίζεται το ΙΧ με το καλάσνικοφ
- Διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την οδική ασφάλεια ζήτησε ο Στάθης Ψυρρόπουλος
- Μπελέρης: Δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου στην Αλβανία
- Ποινικός κώδικας: Οι αλλαγές στις ποινές για εμπρηστές, απόπειρα βιασμού, θανατηφόρα τροχαία
Social Media