Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο νέος Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος αναφέρεται στην σημερινή φωτιά στον Υμηττό.

Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι δεν θα παραλάβω «καμμένη γη». 
Η φωτιά που ξέσπασε πιθανότατα μετά από έκρηξη, στη άλλη πλευρά του Υμηττού, δεν μας έπιασε στον ύπνο.
Η αντίδραση της εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας του δήμου Καισαριανής και του πυροσβεστικού σώματος υπήρξε ακαριαία και ευτυχώς σωτήρια.
Εγώ προσωπικά το πληροφορήθηκα νωρίς το πρωί από τηλεφώνημα του ΑΝΤ1 και βγήκα στον αέρα πρόχειρα, με ενημέρωση μόνο από τα συνεργεία του δήμου μας, αφού η δημοτική αρχή και άλλοι «επαΐοντες» δεν μπήκαν στον κόπο να με πληροφορήσουν. Ίσως δεν αποδέχονται, εν τοις πράγμασι, την ιδιότητά μου ως νέου δημάρχου της πόλης.


Ενημερώνω λοιπόν με τη σειρά μου τους συμπολίτες μου, ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει καθώς αναμένεται να ισχυροποιηθεί ο «στρατηγός άνεμος» κατά τις απογευματινές ώρες.
Στο ύψος του πυροφυλακίου μαζί με τον νέο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Μάνο Κιτσέλλη, τον αντιπεριφερειάρχη δυτικού τομέα κ. Σπύρο Τζόκα ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο Π.Π. της περιφέρειας κ. Χαχλάκη και τον αστυνόμο Α’ κ. Νιάρχο για τις επιχειρήσεις στο βουνό.
Ενημέρωσα ήδη όσους επικεφαλής παρατάξεων βρήκα στο τηλέφωνο.
Ανέκαθεν πίστευα ότι η φωτιά δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, μόνον, αλλά είναι και οικονομικό φαινόμενο: συνήθως αρπάζει όπου μπορεί κανείς να κτίσει…
Η άλλη πλευρά του Υμηττού γνωρίζει καλά…
Πέρα από τις νομοθετικές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες προς επίλυσιν του θέματος, είναι βέβαιο πως πρέπει να αναλάβουμε δράση.
Ο Υμηττός, το μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας είναι ο τελευταίος πνεύμονας που μας απέμεινε. Τι θα κάνουμε γι αυτό;
Θα πρέπει άμεσα, να γίνει συνάντηση όλων των φορέων του δήμου και της περιφέρειας, του ΣΠΑΥ, όπως και κάθε εμπλεκομένου, ώστε με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, να προλάβουμε τα χειρότερα.
Είναι επιβεβλημένα, προς το παρόν:
μόνιμο πυροσβεστικό όχημα στις κεραίες,
συστηματικές περιπολίες από το παρακείμενο στρατόπεδο, τους εθελοντές,
άμεση τοποθέτηση ειδικών ψηφιακών ανιχνευτών φωτιάς,
αλλά κυρίως, εκστρατεία καθαρισμού του Υμηττού από σκουπίδια και ξερόκλαδα.