Μετά το Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 17-19 Μαρτίου, το Παγκόσμιο Κύπελο που ανήκει στη σειρά αγώνων της Παγκόσμιάς Ομοσπονδίας  (FIG).

Την παρουσία τους στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) έχουν ήδη επιβεβαιώσει 140 επιλεγμένες πρωταθλήτριες από κάθε γωνιά του πλανήτη, εκπροσωπώντας συνολικά 31 χώρες και αγγίζοντας το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συμμετοχών, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, με δεδομένο ότι οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό κορυφαίων αθλητριών, που κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν μέσα από την κατάταξή τους στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η συμμετοχή τόσων κορυφαίων αθλητριών επιβεβαίωσε το τεράστιο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα της ρυθμικής γυμναστικής και προεξοφλεί την επιτυχία της διοργάνωσης, σε συνέχεια των εξαιρετικών εντυπώσεων που άφησε το Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ανάμεσα στις πρωταθλήτριες από όλο τον κόσμο  που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην διοργάνωση θα βρίσκονται και οι σταθερά ανερχόμενες εκπρόσωποι των Εθνικών μας ομάδων, οι οποίες θα κυνηγήσουν νέες μεγάλες διακρίσεις, σε μία διοργάνωση που πλέον έχει καταξιωθεί διεθνώς.

Η είσοδος στους αγώνες για το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου, θα είναι ελεύθερη, τόσο για τους προκριματικούς όσο και για τους τελικούς της διοργάνωσης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σχετικά με την μεγάλη διοργάνωση τόνισε: «Σας περιμένουμε όλους στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου , από την Παρασκευή 17/3 έως και την Κυριακή 19/3, για να ζήσουμε μαζί την μοναδική ατμόσφαιρα του Παγκόσμιου Κυπέλου Ρυθμικής Γυμναστικής. Υποδεχόμαστε με χαρά στην πόλη μας αστέρια διεθνούς ακτινοβολίας, που θα σκορπίσουν λάμψη, πλάι στις Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού και του ανσάμπλ. Σε μια σπουδαία διοργάνωση που κανείς δεν πρέπει να χάσει».

Για τις ανάγκες των αγώνων, με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών και τις υψηλές αγωνιστικές – οργανωτικές απαιτήσεις, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ως βοηθητικό προπονητήριο το Δ.Α.Κ. «Σοφία Μπεφόν» στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας τη φετινή διοργάνωση να μοιάζει με μικρογραφία παγκόσμιου πρωταθλήματος σε όλους τους τομείς.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ, ενώ υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.